Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La liga: Bueno négy árnyalata, Darder sistergős rakétája – videóval

Ébredezik a Rayo: Bueno szárnyalásával nem csak hogy fordítottak, hanem fantasztikus sikert arattak a La Liga 25. fordulójában.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

A Rayo nem rég zárt le egy hosszú, sikertelen időszakot, mostanában pedig hullámzó formát mutatnak. A Levante a kiesőzóna közelében tartózkodik, és szintén kiszámíthatatlan: hol győz, hol veszít az elmúlt meccsein. Összességében nehéz lett volna egyértelmű esélyest megnevezni a kezdés előtt – háromesélyesnek tűnt ez az összecsapás. Rögtön az elején erre láthattunk utalást: a 13. percben Xumetra ívelt középre a jobb szélről, majd az érkező Casadesus volt eredményes. Ezzel vezetett a vendég Levante.

http://www.dailymotion.com/video/x2icnvv_victor-casadesus-0-1-rayo-vallecano-levante-28-02-2015-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x2icoyj_alberto-bueno-1-1-rayo-vallecano-levante-28-02-2015-hd_sport

Előnyük viszont nem tartott sokáig. Tíz perccel később Bueno fejjel válaszolt – az előreívelt labdát könnyedén juttatta a hálóba. Az egyenlítéssel viszont nem elégedtek meg a hazaiak, és Bueno vezérletével tovább ostromoltak. Pár perccel később már náluk is volt az előny: a jobboldalról jött a beadás, amivel nem tudott mit kezdeni a vendégek portása. Marino ügyetlenül piszkált bele, egyenesen Bueno elé kotorta a játékszert, aki egy csel után már tüzelt is. 2-1. Egy perc se kellett a folytatáshoz: ezúttal a baloldalról kapta Bueno, és a rövidről be is vágta – az állás már 3-1. Olyan gyorsan kapták a gólokat a Levanteiek, hogy ők sem nagyon tudták, mi történik. A 38. perc végül újabb pofont hozott számukra: az oldalról jöő labdát Buenó kapásból rávágta, de a kapusról ez még kipattant. Vissza Bueno elé, aki másodjára már nem hibázott. 4-1.

http://www.dailymotion.com/video/x2icplf_alberto-bueno-2-1-rayo-vallecano-levante-28-02-2015-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x2icppt_alberto-bueno-3-1-rayo-vallecano-levante-28-02-2015-hd_sport

A folytatás már nem volt túl magas színvonalú – habár ez aligha meglepő. A negyedikkel végképp eldőlt a meccs. A Rayo amúgy is szereti sokat birtokolni a labdát, amire a második félidőben ismét lehetőség adódott. A Levante nem is reménykedett már semmiben, de még egy szépségtapasz összejött a végén. Uche találata viszont tényleg nem hozott változást. A Rayo ezzel a sikerrel feljön a tizedik helyre, a Levante pedig jelenleg a kiesők között.

http://www.dailymotion.com/video/x2icqcy_alberto-bueno-4-1-rayo-vallecano-levante-28-02-2015-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x2icun8_kalu-uche-4-2-rayo-vallecano-levante-28-02-2015-hd_sport

Rayo Vallecano –Levante  4-2
G: Casadesus (13.), Bueno (23., 32., 33., 38.), Uche (85.)

A gólzápor után jöjjön egy visszafogottabb összecsapás. Két kiesőjelölt volt érdekelt az Almeria-Deportivo derbin. A tabellán egy pont a távolság a két csapat között, így igazi rangadóra volt kilátás. Nagy színvonalra nem sokan számítottak, de gólokra azért igen – a szurkolóknak csalódniuk kellett. Nem sikerült ugyanis betalálni a 90 perc során. Pedig próbálkozás akadt bőven. Főleg a vendégek igyekeztek – 25 kapura lövésük volt, de hiába. Uralta a játékot a Depor, mégsem lett egynél több pontjuk. Az Almeria mindent bevetett: a hajrában Bifouma és Michel is kiállt. Döntés viszont végül nem született. A döntetlennel egyik csapat sem lép előre a táblázaton.

Kép: as.com

Kép: as.com

Almeria – Deportivo La Coruna 0-0 
G:

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

A Getafe számára volt nagyobb a tét. 26 ponttal a 14. helyen tartózkodtak a meccs előtt, de egy győzelem sokat javított volna az esélyeiken. Szeretnének biztos távolságra kerülni a kiesőzónától, de ahhoz kellett volna egy győzelem a Malaga ellen. A Malaga továbbra is üldözi a Villarrealt, de az apró botlásoknak köszönhetően sosem kerülnek közelebb hozzájuk. Akárhogy is, a papírforma szerint mindenképp a Malaga sikere volt várható. Ennek megfelelően jól kezdett a Malaga. Sokat birtokolták a labdát, és igyekeztek beszorítani a Getafét saját kapuja elé. Ez sikerült is, olyannyira, hogy még egy vezetőgól is összejött. Juanmi érkezett középen, és az ő góljával megérdemelten szerzett vezetést a Malaga.

http://www.dailymotion.com/video/x2id3ov_juanmi-1-0-malaga-getafe-28-02-2015-hd_sport

A támadások nem álltak le, csak a vendégek is beszálltak. Nem volt akkora nagy nyomás a kapukon, de a lehetőségek azért megvoltak. Akár a Getafe, akár a Malaga is betalálhatott volna. A félidő viszont nem hozott többet: 1-0-al mentek pihenni a csapatok. A második játékrész aztán más fordulatszámot hozott. Az 55. percben Vazquez egyenlített. Nem kezdett túl jól a Malaga, így oda lett az előny.

http://www.dailymotion.com/video/x2id8sh_p-leon-goal-malaga-1-1-getafe-hd_sport

 

http://www.dailymotion.com/video/x2id8gz_sergi-darder-2-1-amazing-goal-malaga-getafe-28-02-2015-hd_sport

A kapott gól aztán ösztönzőleg hatott a hazaiakra, és azonnal jött is a válasz. Sergi Darder óriási bombagólt ragasztott a Getafe kapujába, az előny ismét a Malagánál. A két gólos előny birtokában igyekeztek lezárni a mérkőzést. Több nagy helyzet is kialakult, de a vendégek sem jártak messze a góltól. A pontot végül két fiatalember tette ki: Castillejo fantasztikusan fűzte át magát védőin, majd remek bokapasszal célozta meg a bent érkező Hortát, aki akrobatikus mozdulattal vette be a kaput.

http://www.dailymotion.com/video/x2id8zd_r-horta-amazing-goal-malaga-3-1-getafe-hd_sport

Ekkor úgy tűnt, hogy lefutott a meccs. A folytatás viszont nem volt ilyen sima: a 76. percben Vazquez ismét betalált, így a Getafe is kapaszkodott. Már csak egy kellett volna az egynlítéshez, de az csak nem akart összejönni. Jól lassította a játékot a Malaga, aminek siker lett a vége. 3-2 a végeredmény, vagyis a Malaga végül begyűjtötte a három pontot a Getafe elöl. Ezzel a győzelemmel már csak 3 pont a Malaga hátránya a Villarreal mögött.

http://www.dailymotion.com/video/x2id9bb_alvaro-vazquez-3-2-malaga-getafe-28-02-2015-hd_sport

Malaga – Getafe 3-2
G: Juanmi (10.), Vazquez (55.), Darder (57.), Horta (68.)

Baranyai Balázs