Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokot avattak Görögországban

Három fordulóval a 2014-2015-ös szezon zárása előtt bajnokot avattak Görögországban, Megyeri Balázs csapata az Olympiakos zsinórban ötödjére ült fel a trónra. A pireuszi csapat gyakorlatilag egyeduralkodó hazájában, az elmúlt 20 szezonból ugyanis 17 alkalommal az élen végzett a csapat, csupán a Panathinaikos tudott trónt fosztani három alkalommal.  

letöltés

Vasárnap hazai környezetben ünnepelhettek Megyeri Balázsék azt követően, hogy 4-0-val elgázolták Pintér Ádám csapatát a Levediakost. Zsinórban ötödik, összességében 42. bajnoki címét szerezte a piros-fehér együttes, a magyar kapuvédő pedig mind az öt elsőségnek részese volt az utóbbi években igaz korábban sokkalta aktívabb szerepvállalással, idén ugyanis mindössze három meccs jutott neki  Roberto Jiménez mögött.

Négy fordulóval a vége előtt 13 pontra növelte előnyét az Olympiakos, így már most hétvégén bajnokot avattak, ez köszönhető a Panathinaikos újabb botlásának, a  nagy rivális a Panthrakikos ellenében szenvedett 2-1-es vereséget, s utolsó négy meccsén mindössze egy pontot szerzett, ezzel csúnyán elbukva a bajnoki címet. Olyannyira, hogy a PAOK meg is előzte őket.

Íme a görög pontvadászat állása:
1. Olympiakos 73 pont (71-20) – már bajnok
2. PAOK 60 pont (55-41)
3. Panathinaikos 59 pont (53-29) – három pont levonva
4. Asteras Tripolis 52 pont (48-32) – egy meccsel kevesebb
5. Giannina 51 pont (45-29)

Ami a kiesőzónát illeti, két csapatnak máf felőtték a pizyamát, egyéb okok miatt a Niki Volos és az OFI Kréta be sem fejezte a bajnokságot, míg az Ergotelis már csak matematikai esélyekkel bír. A 15. még kieső helyen jelen állás szerint a Levediakos áll 37 ponttal, ám a harc hatalmas, ugyanis másik három együttes ( Platanias, Panthrakikos, Veria)  is ugyanennyi pontot gyűjtött és a 40, illetve 41 pontos csapatok sem érezhetik még magukat biztonságban.

Őszi Ádám