Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Papíron könnyű meccs vár a Barcára és a Realra is – előzetes

A spanyol bajnokság 34. fordulóját hét közben rendezik meg. A Barcelona és a Real Madrid kötelező győzelem előtt áll, míg az Atlético Madrid rangadót játszik.

laliga1

Kedden a Barcelona nyitja meg a mérkőzések sorát. A katalánok vezetik a bajnokságot, de csak két ponttal, így  kötelező a győzelem Messiék számára. A Getafe elég hullámzó teljesítményt nyújt és még a kiesés elől sem menekültek meg, azonban nem a Camp Nouban fogják begyűjteni az ehhez szükséges pontokat. Esti 10 órás kezdettel rendezik a Bilbao – Sociedadot és a Levante – Córdobát. Előbbin már egyik csapatnak sincs tét, szóval felszabadultan játszhat mindkét gárda. A Bilbao számára talán abból a szempontból fontos, hogy fenntartsák a fizikai állapotot és egy jó formát a Barcelona elleni kupadöntőre. Utóbbi mérkőzésen a Levante küzd foggal-körömmel a kiesés ellen, a Córdoba pedig a becsületéért. Hiába van a sereghajtónak még matematikailag esélye, már ők is beletörődtek abba, hogy kiesnek.

Szerdán a Real Madrid – Almería, Eibar – Sevilla és Celta Vigo – Málaga mérkőzésekkel kezdődik meg a játéknap. A Real Madrid szempontjából ugyanaz a helyzet, mint a Barcáéból, azaz kötelező a győzelem. És két ilyen siker, mint a legutóbbiak, biztos erre sarkallja a hazaiakat. Az Almería a kiesés ellen küzd és mindent megfognak tenni azért, hogy ponttal távozzanak a Bérnabeuból. Az Eibar – Sevilla találkozó is keménynek ígérkezik, a hazaiak a kiesést szeretnék elkerülni, a vendégek pedig a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyet szeretnék megkaparintani. A Celta épp a Real Madridtól kapott ki egy nagyon jó mérkőzésen, számukra már nincs tétje a mérkőzésnek, a Málaga viszont még elérheti a hatodik, Európa Ligás helyezést. A két késő esti mérkőzés rangadónak titulálható, hiszen a Villarreal fogadja az Atlético Madridot, valamint az Elche a Deportivot. Az előbbin mindkét csapat számára fontos lenne a három pont, a matracosokra tapad a Valencia, míg a sárga tengeralattjáróra a Málaga. Azonban egyik csapat sem csüggedne, ha csak egy pontocska jönne össze. Az utóbbi egy igazi kiesési rangadó, ahol ha az Elche nyer, akkor minden bizonnyal bennmaradnak, viszont ha vereséget szenvednek izgulhatnak. A Deportivo számára csak a győzelem elfogadható, mert ha nem sikerül begyűjteni mind a három pontot, akkor óriási bajba kerülnek.

Csütörtökre két találkozó maradt, a Rayo fogadja a Valenciát, a Granada pedig az Espanyolt. A Valencia számára kötelező a győzelem, pláne ha a Sevilla nyer, mert még elúszhat a Bajnokok Ligája indulás. A Rayo számára már tét nélküli a mérkőzés, maximum egy-két helyet léphetnek előre vagy hátra. A Granada viszont, ha bukik, akkor a kiesés sorsára kerülhet könnyen. Az Espanyol ugyanabban a cipőben jár, mint a Rayo, ami ellenfelük számára lehet rosszabb, hiszen felszabadultan játszhatnak.

Kedd:
20:00 Barcelona – Getafe (Sport 2)
22:00 Athletic Bilbao – Real Sociedad (Sport 2)
22:00 Levante – Córdoba

Szerda:
20:00 Real Madrid – Almería (Sport 2)
20:00 Eibar – Sevilla
20:00 Celta Vigo – Málaga
22:00 Villarreal – Atlético Madrid (Sport 2)
22:00 Elche – Deportivo La Coruna

Csütörtök:
20:00 Rayo Vallecano – Valencia (Sport 2)
22:00 Granada – Espanyol

Szajevics Patrik