Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: Végleg megszerzik a balvédőt

Télen érkezett a Fradihoz Cristian Ramírez, és olyannyira elnyerte a szakmai stáb tetszését, hogy végleg megszereznék az ecuadori védőt.

Hamar kiszorította Cristian Ramírez (jobbra) Philipp Böniget a kezdőből. - fotó: fradi.hu

Hamar kiszorította Cristian Ramírez (jobbra) Philipp Böniget a kezdőből. – fotó: fradi.hu

Sajtóinformációk szerint már megkezdődtek a tárgyalások a Ferencváros és a Fortuna Düsseldorf között Cristian Ramírezről. Az ecuadori válogatott balhátvéd téli érkezése után rövid időn belül kiszorította Philipp Böniget a kezdőből, és teljesítményével meggyőzte a magyar klub szakmai stábját, akik szorgalmazzák szerződtetését. Dél-amerikai információk szerint a felek meg is egyeztek, és a vételi árat is nyilvánosságra hozták. A bolavip.com arról írt, hogy 770 ezer dollárért válthat klubot, ez 218 millió forint. A szerződés részletei ugyanakkor nem nyilvánosak, így nem tudható, hogy milyen feltételek, opciók szerepelnek a kontraktusban – azaz mennyi idő alatt kell kifizetnie a Ferencvárosnak az összeget – ellenben arról tudni, hogy hosszútávú, három éves szerződést kötnének a balbekkel.

Az ecuadori portál megjegyzi, féléves kölcsönjátéka alatt kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt ki Ramírez, és emiatt szorgalmazta a Fradi a szerződtetését, bár elsőre jóval nagyobb összeget kért a német együttes, viszont hosszas tárgyalás után sikerült mindkét csapat számára előnyös üzletet kötni.

A fentebb említett 218 millió forint hazai átigazolási rekord lehet, ha valós információkon alapul, mert korábban nem költött ennyi pénzt magyar klub egyetlen játékosra. Más kérdés, hogy sokszor nem is hozzák nyilvánosságra az átigazolási díjakat.

Gavalovits Sándor