Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Az utolsó 16 csapatos megmérettetés – előzetes

Nagy a zűr a honi labdarúgásban, hatalmas az átrendeződés, gyakorlatilag minden megváltozik a következő szezonra. Jó pár csapat számára ez az utolsó elsőosztályú megmérettetés egy ideig, avagy hétvégén a 30. fordulóval zárul az OTP Bank Liga 2014-2015-ös szezonja. 

MENNYEI 2014 2015 KÉSZ

Az már biztosnak látszik, de míg hivatalos versenykiírás nincsen, nem merjük kijelenteni, hogy 12 csapatos lesz a következő szezon. A tények ismeretében tudjuk, hogy a Győri ETO, Kecskemét, Pécs, Nyíregyházára, Pápa ötös nem kapta meg az élvonalbéli licencet súlyos hiányosságok miatt, ezért ők a másodosztálytól egészen a megyei első osztályig terjedően kaphatnak besorolást. A Honvéd, Haladás, Dunaújváros trió pedig még a bennmaradásért küzd, igaz a kispestiek már csak matematikailag nem biztosították elsőosztályú tagságukat. További részletekért: – Hogy fest a következő idény!

Sok izgalom nem maradt az utolsó fordulóra, az egyetlen eldöntendő kérdés, hogy a Haladás, vagy a Dunaújváros vívja ki a zöld gyepen a bennmaradást. Többnyire bús csapatok, MLSZ ellenes lelátók várhatóak. A záró fordulót pénteken a Pécs és a Nyíregyháza összecsapása nyitja, bár mindkét csapat kiharcolta a bennmaradást a zöld gyepen, licencet nem kaptak, így számukra ez lesz a búcsúmérkőzés a honi élvonaltól. A napokban mindkét csapat szurkolói szimpátiatüntetést tartottak csapatuk egyik esti edzésén, s szép számmal gyűltek össze.

Az Újpest és a Paks sem rendelkezik nemzetközi kupaindulást érő licencel, s esélyük is csak matematikai, hogy befogják a Debrecen csapatát, mely a negyedik magyar csapat lesz a nemzetközi porondon. Az idei szezontól az Újpest hazai közönsége előtt búcsúzik a szintén lila-fehér Kecskemét ellenében, mely nem tudott licencet szerezni a folytatásra.

Csúcsrangadó tét nélkül, avagy a bajnok Videoton a kupagyőztes Ferencváros otthonában fejezi be a szezont. A székesfehérvári csapat háza tájáról az utóbbi napokban sok rossz hírt kaptunk, úgy fest szétesik a sikercsapat, mely visszavághat a kupafináléban elszenvedett vereségért.

A bennmaradás kérdése, avagy egy időben lép pályára a Haladás és a Dunaújváros. Előbbi otthon fogadja a Puskás Akadémiát, míg utóbbi a Paks vendége lesz. Egyik sem könnyű, ám nem is megoldhatatlan feladat. Amennyiben ugyan annyi pontot szereznek a felek, a Haladás marad bent.

A szintén botrányba fulladó pápai szezont nem lehetett megmenteni a csapat sem a zöld gyepen, sem pedig a “zöld asztalnál” nem tudta kiharcolni a bennmaradást, s a csapat léte is kérdéses. Ellenfelük a Budapest Honvéd lesz, mely gyakorlatilag már bennmaradt.

Vasárnapra fordulva egy felsőházi derbi indítja a programot, a bronzérmes MTK a Diósgyőr ellenében fejezi be a szezont. Mindkét csapat háza tájáról sok a hír, játékosok jöhetnek, mehetnek, átalakul a keret, ám reméljük, azért kilencben perc erejéig egyszer még oda tudnak figyelni a csapatok.

A 2014-2015-ös szezon Debrecenben zárul, ahol Kondás Elemér csapatának a csődeljárás alatt lévő Győri ETO lesz az ellenfele. A Rába-parti együttes története során először búcsúzik az élvonaltól.

Péntek:
máj. 29. 19:00 Pécsi MFC – Nyíregyháza (Duna Tv)

Szombat:
máj. 30. 14:00 Újpest – Kecskeméti TE (Sport 1)
máj. 30. 16:30  Ferencváros – Videoton (Duna World)
máj. 30. 19:00  Haladás – Puskás Akadémia (Sport 1)
máj. 30. 19:00  Paks – Dunaújváros
máj. 30. 19:00 Budapest Honvéd – Lombard Pápa (Duna World)

Vasárnap:
máj. 31. 16:30 Diósgyőr – MTK (Duna World)
máj. 31. 18:30 Debreceni VSC – Győri ETO (Sport 2)

Őszi Ádám