Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lucescu: “Douglas Costa nincs Robbenék szintjén!”

A jelek szerint nem mindenki szerint volt jó döntés eladni az ukrán Sahtar Donyeck brazil válogatott szélsőjét, Douglas Costát a Bundesliga bajnokának. Egykori edzője szerint a futballista még nem áll készen egy ekkora lépéshez.

Kép forrása: mirror.co.uk  Mikor utoljára találkozott Costa és Ribéry, ellenfélként nem volt nagy barátság...

Kép forrása: mirror.co.uk
Mikor utoljára találkozott Costa és Ribéry, ellenfélként nem volt nagy barátság…

Mircea Lucescu, a Sahtar Donyeck román szakvezetője igyekszik évről-évre megtartani az ukrán csapat legjobbjait, de ez nem egyszerű feladat akkor, amikor a Chelsea, a Barcelona, vagy éppen a Bayern München vadászik a játékosaira. Természetesen a kevésbé ismert brazilokkal megerősített ukrán klubnak nem kell aggódnia egy-egy távozó miatt sem, mert szép pénzeket gyűjtenek be a jól teljesítő, olcsón szerződtetett légiósok után. Douglas Costával sem jártak rosszul: a brazil Grémio csapatától szerződtették 8 millió euróért, és hat év elteltével 30 millióért adták tovább a Bayern Münchennek, ami ugyebár 22 milliós hasznot jelent. De ugyanez volt a szisztéma Fernandinho (Manchester City – 32 millió eurós haszon), Mkhitaryan (Borussia Dortmund – 22 milliós haszon), és Willian (Anzsi Mahacskala – 21 milliós haszon) esetében is. A Sahtar nagyszerűen feltalálja magát az átigazolási piacon, és a kezdetben csak másodvonalasnak csúfolt futballisták szép lassan bebizonyították, hogy igenis van bennük potenciál. Mivel már fent említett játékosok mindegyike topbajnokságban, és topcsapatban játszik, aligha fognak változtatni a donyeckiek. És ennek a nyárnak is megvolt a nagy szenzációja, a brazil válogatott Douglas Costa személyében, akit a Bundesliga bajnokának, a Bayern Münchennek sikerült eladni. Ám egykori edzője szerint, ez még nagy falat lesz a szélsőnek:

“Nem hiszem, hogy Douglasnak lesz esélye a kezdőbe kerülni jó ideig. Elég nagy a harc a Bayernnél, és nem elég jó még ahhoz, hogy Robbent vagy Ribéryt kiszorítsa. Ők világklasszisok. Douglas kiemelkedett Ukrajnában, de a Bundesliga más játszótér. Jól járt vele a Bayern, de még fejlődnie kell, hogy kezdő lehessen. Kiválóan fogja viszont pótolni a két klasszist, ha esetleg arra van szükség. Viszont nagy esélyt kapott arra, hogy fejlődhessen, nagyon jó helyre került, csak jobb játékossá válhat Münchenben.”

A hétszeres brazil válogatott Douglas Costa hat évet húzott le a Sahtarnál, és ezalatt 202 mérkőzésen lépett pályára naracs-fekete mezben, és 38 gólja mellett adott 0 gólpasszt is. Eladásával jól jártak Donyeckben, most az ukránokon a sor, hogy találjanak egy újabb “másodvonalas” brazil tehetséget a helyére.