Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belga válogatottal erősítene a Juventus!

Az olasz bajnok, és kupagyőztes Juventus számára áldás két olyan nagy kaliberű futballista a középpályán, mint Arturo Vidal, és Paul Pogba. Ám a topklubok által körülrajongott futballisták egyikétől alighanem meg kell majd válniuk a torinóiaknak, és talán már meg is találták a megfelelő embert, akivel pótolhatják az elvesztett értékeket. 

Kép forrása: uefa.com  Witsel nagyot léphet előre, egy torinói szerződéssel.

Kép forrása: uefa.com
Witsel nagyot léphet előre, egy torinói szerződéssel.

Az olasz Juventus már elveszítette egyik legjobbját, az argentin Carlos Tévezt, miután a támadó hazájába, a Boca Juniorhoz szerződött. Azóta már a horvát Mario Mandzukic elfoglalta a házi gólkirály helyét a torióni öltözőben, de várhatóan tovább fognak gyengülni a “Zebrák”. A chilei válogatottal Copa América győzelmet ünneplő Arturo Vidal egyre közelebb kerül az angol Arsenalhoz, csapattársa, a francia válogatott Paul Pogbáért pedig a Barcelona, a Manchester City, a PSG, és a Real Madrid is nagy licitháborút folytat, felsrófolva már 100 millió euró fölé a vételárat. Ha lesz rekordösszegű transzfer, ha nem, a Juventusnál már bedobták magukat, és felkészültek egyik középpályásuk elvesztésére (talán mindkettőre is), s mint ilyen esetekben szokás, már el is kezdték keresni a megfelelő embert, aki a Juventus középpályáját erősíthetné. Egészen az orosz Premjer Ligáig kellett elmenniük az olaszoknak, hogy megtalálják a leendő “csodafegyvert”. A Zenit Szentpétervár belga futballistája, a 26 éves Axel Witsel az ügynöke, Riccardo Nappolitano szerint nagyon jó úton halad a torinói szerződés felé:

“Axel úgy döntött, hogy elhagyja a Zenitet, és Oroszországot. Szeretne egy magasabb szinten futballozni, egy igazi sztárcsapatban, ahol úgy gondolom, hogy meg is állná a helyét, mert nagyon jó futballista. Szereti az olasz bajnokságot, és nagy rajongója a Juventusnak, így ha pont kerül a Vidal-Pogba kettős eladásának végére, akkor érdemben is megkezdhetjük a tárgyalásokat. Ám sietniük kell az olaszoknak, mert Axel igen kapós lett az utóbbi időben.” 

A sokat sejtető utolsó mondattal talán csak nyomást szeretne gyakorolni a Juvéra a kedves játékosügynök úr, ám az igaz, hogy a 60-szoros válogatottért már nem egy alkalommal bejelentkezett a Chelsea is, és a Manchester United holland menedzsere, Louis van Gaal is szívesen látná Marouane Fellaini mellett a középpályán Witselt. A belgának 2017 nyaráig érvényes a szerződése a Zenittel, de megfelelő ajánlat esetén valószínűleg nem okozna gondot a távozása. A 25 millió eurós kivásárlási árat pedig mind a Juventus, mind a Chelsea gond nélkül kipengetné az oroszoknak. De előbb az “Öreg Hölgynek” kell nyilatkoznia, hogy Arturo Vidalt, vagy Paul Pogbát bocsájtják-e áruba Witsel eléréséhez.

Demmel László