Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Sevilla-Atleti; nehéz kötelező előtt a Barca és a Real – előzetes

Pénteken a második fordulóval folytatódik a La Liga – a Real Madrid és a Barcelona is rágós falatnak néz elébe, plusz az Atleti a forduló rangadójára készül.

La Liga 2015-16

Pénteken egy parádés meccsre van kilátás, hiszen a tavaly remekül teljesítő Villarreal hazai pályán fogadja az érdekesen erősítő Espanyolt – Gerard Moreno már vendégként bizonyíthatja, kár volt lemondani róla a sárga tengeralattjárónak.

Szombaton a David Moyes vezette Real Sociedad fogadja az előző hétvégén bravúrosan teljesítő Sporting Gijont. A Real ellen látottak alapján alaposan meg fognak izzadni a baszk legények, de lehet hogy csak egy egynapos csodát láthattunk tőlük a madridiak ellen. A Barcelona a Bilbao után egy újabb szívós együttessel kerül szembe – a Malaga pontot szerzett a Sevillával szemben, így mindenképpen komolyan kell venni  őket idén is. A Celta Vigo és a Rayo Vallecano összecsapása egy tipikusan háromesélyes meccs – mindkét csapat képes akárkit megverni és bárkitől kikapni, csak forma kérdése az egész. Hogy most melyikük lesz jobb állapotban, szinte lehetetlen megtippelni. A Real Madrid az újonc Betis ellen javítana a múlt heti döntetlenjén, melyet szintén egy újonc ellen gyűjtött be. A Betis papíron viszont talán még erősebb is mint a Gijon – nem tudni ez számít-e a Realnak. Benitez legénységének leginkább a saját teljesítményét kell rendbe raknia a biztos győzelemhez.

Vasárnap egy baszk rangadóval indul a program: az Eibar-Bilbao párharc igazi csemegének ígérkezik, ahol hatalmas küzdelem várható. A Bilbaónak nem sikerült újra nyernie a Barca ellen, viszont az Eibar vezeti a bajnokságot – érdemes lesz mindkettőre odafigyelni idén. És ha már figyelem: egyértelműen a forduló rangadója lesz a Sevilla-Atletico Madrid mérkőzés. Az Atleti nem volt teljesen meggyőző a Las Palmas ellen, de ez nem jelenti azt, hogy a Malaga ellen döntetlenező Sevilla lenne a meccs esélyese. Az viszont biztos, hogy a Sevilla stadionjából csak a legritkább esetben távoznak ponttal a csapatok – nem biztos, hogy ez a matracosoknak sikerül majd. A hét közben a Monacót elintéző Valencia a Depor ellen lép majd pályára – az első fordulóból okulva viszont nem feltétlenül kell tőlük sok mindenre számítani. A Depor viszont nem biztos hogy meg bírja majd őket állítani – habár a Sociedad ellen egy 0-0-ra azért futotta erejükből. A Getafe a Granadát fogadja, de várhatóan Megyeri Balázs nélkül – a magyar hálóőr csak másodikszámú kapusként funkcionál a spanyol Guaita mögött. Ettől függetlenül ez egy nagy téttel bíró mérkőzés – hosszútávon akár egy kiesési rangadóként is felfogható akár. Akár csak a Las Palmas-Levante, ahol két „melós” csapat ütközik meg – remélhetőleg egy gólgazdag mérkőzésen.

Péntek:

20:30 Villarreal – Espanyol

 

Szombat:

18:30 Real Sociedad – Sporting Gijon

20:30 Barcelona – Malaga

22:00 Celta Vigo – Rayo Vallecano

22:30 Real Madrid – Real Betis

 

Vasárnap:

18:30 Eibar – Athletic Bilbao

20:30 Sevilla – Atletico Madrid

20:30 Valencia – Deportivo La Coruna

22:30 Getafe – Granada

22:30 Las Palmas – Levante

 

Baranyai Balázs