Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közel a megegyezés Patóval

Egyszer már véget vetett európai pályafutásának Alexandre Pato, aki pár éve úgy döntött, hazatér Brazíliába és otthon próbál meg a csúcsra jutni. Most jöhet a visszatérés?

Kép: the offsidegoal.com

Kép: the offsidegoal.com

Korábban már írtunk róla a legtöbb sportoldallal együtt, hogy Pato most ismét az európai foci gondolatával kacérkodik egy ideje.

A nyáron arról cikkeztek, hogy ezúttal nem az AC Milanhoz vezet majd az útja, hanem Angliába, ahol több csapat is szívesen látná őt. Itt főleg középmezőnybeli együttesekre kell gondolni.

Mostanra szűkült a kör: a Corinthians és a Sao Paulo játékosáért a Tottenham Hotspur készül ajánlatot tenni – legalábbis így értesült a brazil Yahoo.

Pato 10 millió fontért válthat klubot, aminek a 60%-át a Corinthians kapná meg – ilyen mértékben birtokolják a brazil játékjogait.

Kia Joorabchian, Pato menedzsere állítólag már találkozott is a Spurs illetékeseivel, hogy egyeztessenek az esetleges ügylet részleteiről.

Ami még közbeszólhat az ügybe, az egy másik londoni klub, a West Ham United – a kalapácsosok szintén szeretnék őt a soraikban tudni, de egyelőre nincs arra utaló jel, hogy közelebb állnának Pato megszerzéséhez mint a Spurs.

A nyáron még az is felmerült, hogy esetleg a Manchester United is szeretné megszerezni, de végül ennek az ügynek nem lett folytatása.

A hírek szerint ha megszületik a megegyezés, akkor villámgyorsan aláírhatnak egy szerződést is a felek – tehát nagy esély van rá, hogy már a télen a PL-ben lássuk a brazilt.

Baranyai Balázs