Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új gólvágó a futballtérképen

A holland foci kedvelői előnyben, avagy azoknak nem mondunk újdonságot, akik hétről-hétre követik az Eredivisie eseményeit. Noha Karim Benzema és Sébastian Haller még közel sem említhető egy lapon, nincs kizárva, hogy egyszer ez így lesz. Az ifjú gólfelelős 4 éve játszik a felnőttek között és még mindig csak 21 esztendős. Úgy fest, hogy 2016 nyara hozhatja meg számára az áttörést, avagy az Utrech jó szereplése egyben az Ő belépőkártyája is lehet az európai futballelitbe.

864x486

Sébastian Haller a labdarúgás alapjait az Auxerre akadémiáján szerezte meg, nevelőegyüttesében mutatkozott be a felnőttek között a francia másodosztályban még a 2012/13-as szezonban mindössze alig 18 esztendősen. Több holland klub is figyelte, a francia utánpótlás válogatott ranglétráját végigjárta, már csak felnőtt szinten várat magára az áttörés, ám ha így folytatja, már nem sokáig. A 2014/15-ös, tehát a tavalyi szezon közepén az Utrech kölcsönvette, majd ezt követően a szezon végén meg is vásárolta az ifjú gólvágót, aki 17 holland bajnokin 11 gólt szerzett, ezzel magára terelve több szempár figyelmét.

Az idei szezonban is jól teljesít Haller, az Utrech harcban van a bajnoki dobogó harmadik helyéért, ez pedig nagyban köszönhető a 21 esztendős csatár gólérzékenységének. Jelen állás szerint 16 góllal harmadik a góllövőlistán, ami pedig ennél is fontosabb, számos csapat figyelmét felkeltette teljesítményével. A holland pontvadászat az utolsó ugródeszka, az európai elit előtt. Itt eldől, hogy felfelé, vagy lefelé vezet az út…!

A holland csapat mindössze 750 ezer eurót fizetett érte tavaly, ezt az összeget most azonban megsokszorozódik. Haller és az Utrech között 2019 nyaráig szóló megállapodás lebeg, ennek tükrében a klub bátran irányíthatja a klubváltást illető tárgyalásokat, s bátran meghallgathatja a kérőket. A transfermarkt.de 6,5 millió euróra taksálja piaci értékét, ám szerződésének időtartamát figyelembe véve az átigazolási összeg könnyen 10 millió euró fölé kerekedhet.

Sokan látnák szívesen csapatukban a francia támadót, a legfrisebb hírek szerint az olasz Internazionale és a BL-re készülő Tottenham is a kérők sorában áll. Az Ajax Amszterdam országon belül kínálhat váltási lehetőséget, míg az AS Monaco a francia hont helyezné előtérbe természetesen jó fizetési kondíciókkal. Ezen négy klub mellett még német csapatok versengenek Haller kegyéért, a Schalke 04, Bayer Leverkusen, Mönchengladbach trió személyében. Mind a hét klub képes kifizetni 8-12 millió eurós vételárat, ebből akár egy licitháború is kialakulhat.

Őszi Ádám