Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Könnyed Manchester City siker született! – videóval

A Premier League 35. fordulójának nyitómérkőzésén a Manchester City a Stoke City csapatát fogadta. A két együttes rendkívül szoros párharcot szokott egymással vívni, azonban a mai összecsapás nagyon egyoldalúra sikeredett, hiszen a “kékek” négyet rúgtak ellenfelüknek. 

1420339_AMN

Manchester City – Stoke City 4-0 (2-0)
Helyszín:
Etihad Stadium
Gólszerzők: Fernando(35.),Agüero(42.,büntető),Iheanacho(64.,74.) ill. –
Sárga: – ill. –
Kiállítás: – ill. – 

Manchester City: Hart-Zabaleta,Otamendi,Mangala,Kolarov-Navas,Fernando(Demichelis 72.),Touré,Silva(Delph 57.)-Iheanacho,Agüero(Bony 65.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini

Stoke City: Given(Haugaard 46.)-Bardsley,Shawcross,Wollscheid,Muniesa-Cameron,Whelan-Diouf,Imbula,Arnautovic(Adam 75.)-Joselu. Vezetőedző: Mark Hughes

Első félidő: A találkozó első lehetősége a hazaiak előtt adódott. A 7. percben Agüero passzolt Iheanacho irányába, aki ezt követően kapura lőtt, a labda pedig elgurult a jobb oldali léc mellett. A 15. minutumban a vendégek kerültek helyzetbe. Whelan tett kísérletet a gólszerzésre, azonban Hart résen volt és hárítani tudott. Nem sokkal később szabadrúgást végezhetett el a City, mely után Otamendi bólintott kapura, a fejes gyengére sikeredett, így Given számára nem okozott problémát. A 29. percben Imbula eresztett meg egy távoli lövést, ami elsuhant a léc felett. A 35. minutumban a Manchester City megtörte a gólcsendet, Navas szögletét követően Fernando fejelt a hálóba. A játékrész vége fel büntetőhöz jutottak a “kékek”, miután Shawcross szabálytalanságot követett el a tizenhatoson belül. A tizenegyest Sergio Agüero magabiztosan értékesítette. 

Második félidő: A fordulást követően ezúttal is a manchesteri gárda veszélyeztetett először. Az 51. percben Iheanacho eresztett meg egy lövést messziről, melyet Haugaard kitudott piszkálni a léc alól. Nem sokkal később a Stoke végezhetett el szögletet, mely után Diouf centikkel a kapu mellé bólintott. A 58. minutumban Yaya Touré próbálkozott, mely gyengére sikeredett, így a Stoke portása könnyedén védett. Egy perccel elteltével Arnautovictól láthattunk egy életerős lövést, Hart azonban résen volt és hárítani tudott. A 64. minutumban újabb Manchester City találatot jegyezhettünk fel, ezúttal Iheanachot ünnepelhették a társak. Tíz perccel később ismét az ifjú nigériai támadó örülhetett, aki könnyedén a hálóba gurított. 

https://www.youtube.com/watch?v=8rkNzs43e6I

Németh Boldizsár