Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Tizenegyedszeres Bajnokok Ligája győztes a Real Madrid!

Eljött az idő. Eljött az, amire egész Európa, sőt nem túlzás, hogy az egész világ várt. Elérkeztünk a Bajnokok Ligája döntőjének a mérkőzéséig. Minden szem most Milánóra, pontosabban a két gárdára, a Real Madridra és az Atletico Madridra összpontosul. Nézzük hát, hogy a két spanyol együttes közül ki lesz az, aki felemelheti a labdarúgás világának egyik legértékesebb trófeáját.

13305120_1251494041563722_2145532295983172245_o

Real Madrid – Atletico Madrid 1:1 (1:0)
Helyszín: Milánó, San Siro Játékvezető: Clattenburg (Angol)
Gólszerzők: Ramos (15.) ill. Carrasco (79.)
Sárga lap: Carvajal (11.), Navas (47.), Casemiro (79.), Ramos (93.), Danilo (93), Pepe (112.) ill F.Torres (61.), Gabi (93.)
Piros lap: – 

Real Madrid: Navas – Marcelo, Pepe, Ramos, Carvajal (Danilo 52.) – Kroos (Isco 72.) , Casemiro, Modric – Ronaldo, Benzema (Lucas 77.), Bale Vezetőedző: Zidane

Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Savic, Godin, Filipe Luis (Pi 109.) – Niguez, Gabi, Fernandez (Carrasco 46.) , Koke (tetey (116.) – Torres, Griezman Vezetőedző: Simeone

Úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy az várható volt. Nagy iramban futballoztak a felek, aminek az eredménye két helyzet és megannyi szabálytalanság volt. Az első öt percben egy Atleti lövésnek és egy hatalmas Real helyzetnek és az abból adódó meg óriásibb Oblak védésnek lehettünk tanúi. A matracosok részéről Koke próbálkozott, de alapvetően nem volt túl veszélyes a labdája, ám a másik oldalról Bale beadását Benzema tette kapura, amit az Atleti kapusa nagyszerűen védett. Tizenöt perc elteltével a Real birtokolta a labdát többet és ők is voltak a veszélyesebbek. Mi több! Egy szabadrúgást Bale csúsztatta meg, majd Ramos bújt ki Savic mögül és végül ő volt az, aki bepofozta a labdát közvetlen közelről Oblak kapujába. Vezetett a Real! Csak megjegyzésképpen írnánk le, hogy Ramos a lassítások alapján lesen tartózkodott, de ott abban a pillanatban nehezen lehetett volna megállapítani. A gól után leült a mérkőzés. A Real visszavett a az iramból, Simeone fiai pedig nem igazán jutottak egyről a kettőre. Amit fel lehetett még jegyezni, az Griezman. Jobban mondva az ő távoli lövései. Háromszor próbálkozott az első játékrészben, abból kétszer a kapusban akadt el az igyekezet, egyszer pedig mellétrafált a francia. Összességében az Atleti nem tudott felpörögni a gól után és elég ötlettelenül focizott. A Real pedig kényelmesen, úgymond az alkalomra várva játszott.

Nem akárhogy kezdődött a második játékrész. Pepe lépett oda keményen F.Torresnek a tizenhatoson belül, aminek következménye egy büntető lett. A francia válogatott támadó, Griezman állt a labda mögé. És ez volt hiba. A felső lécre vágta a játékszert.  Itt még nem állt meg a matracosok. Nagy iramot diktáltak. A következő nagy lehetőség is előttük adódott. Savic rúgta a labdát a kapu mellé egy szögletet követően. A Real teljesen ráült az eredményre, de mint olyan a középpályájuk megszűnt a második félidő elejére. A hatvanadik percben Saul fordult rá egy beadott labdára, de balszerencséjére a bőrgolyó elkerülte a kaput. Azonban a Real sem maradt adósa a gólhelyzeteknek. A 79. percben óriási ziccereket (!) hagyott ki a királyi gárda, de a legnagyobb gondjuk az az volt, hogy pont abból a támadásból jött egy Juanfran beadás, amire Carrasco érkezett nagyszerűen és vágta be a léc alá a bogyót, 1:1! A rendes játékidőben döntetlenre futotta a csatapatok erejéből.

Jött a kétszer tizenöt perc hosszabbítás. Ám abban sok minden nem történt. Kiegyensúlyozott játék volt és már feltűnően fáradtak voltak csapatok. Mivel ott sem jutottak semmire a gárdák, így egyetlen egy dolog maradt már hátra. A büntetőpárbaj. Ahol egészen a negyedik sorozatig jó volt mindkét gárda.. aztán… aztán jött Juanfran. A spanyol válogatott védő a kapufára rúgta. Ronaldo állt oda a következő büntetőhöz. Magabiztos volt. Bevágta. Így Bajnokok Ligája győztes a Real Madrid!

fotó: uefa.com

 Borbély Szabolcs