Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: Ráhajtanak a valenciai középpályásra

Spanyol sajtóhírek szerint a Manchester United lehet a legkomolyabb kérője a Valencia fiatal játékosának.

Kép: metro.co.uk

Kép: metro.co.uk

A Marca adta hírül, hogy a Vörös Ördögök is szeretnék megszerezni Andre Gomest, a Valencia 22 éves játékosát. A portugál nem futott idén jó szezont – mindössze 2 gólt szerzett -, de nem csak ő, hanem az egész csapat csapnivaló teljesítményt nyújtott. Az új évnek viszont újult reményekkel vágnak neki Valenciában, a terveknek pedig Gomes is a része. Évek óta építkeznek ugyanis a denevéreknél, gyűjtögetik a fiatal tehetségeket, akik reményeik szerint egyszer beérnek majd – Andre Gomest is szeretnék, ha náluk robbanna be.

Illetve náluk sziporkázna tovább. Az a helyzet, hogy Gomes korát meghazudtolva, nagyon éretten játszik már rég régóta, így csapata alapemberei közé tartozik. Érdeklődés is van az ő irányába, sokan szeretnék őt megszerezni, de a Valencia egyáltalán nem szeretné elengedni – jövőre a BL-es helyek megszerzése lesz a cél, így nagy szükség lenne rá.

A Rai Sport azonban úgy tudja, Jorge Mendez már tárgyal a játékosa ügyéről. A menedzser neve pedig plusz esélyt jelent a manchesterieknek, hiszen Mendez intézi többek között Mourinho, vagy Cristiano Ronaldo ügyeit is – több játékos köszönhet neki MU-s szerződést. A hírek szerint Mourinho 250 millió eurót kap a nyárra, hogy foltozgassa a keret gyenge pontjait – Gomes pedig pont az a fajta középpályás, aki stílusával nagyon illik a Mou-féle koncepcióba.

Hogy mennyibe fájna az angol klubnak az ő megszerzése, azt egyelőre nehéz megmondani. Ami viszont a korát és a tudását illeti, egyértelműen alkalmasnak tűnik egy ilyen kalandra. A többi már csak azon múlik, hogy sikerül-e a feleknek megegyezniük az üzletről.

Baranyai Balázs