Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A kis Lokival játszott a Mezőkövesd

Első edzőmeccsét játszotta az élvonalra készülő Mezőkövesd. Ellenfele a DVSC “tartalékcsapata” volt. Mind a két oldalon több próbajátékos is szerepelt.

edzomeccs dvsc(dvsc.hu)

Mezőkövesd – DVSC: 3-2
Mezőkövesd Zsóry I. félidő: Czuczi – Vági, Szeles, Devecseri, Sós – Hegedűs, Tóth B., Grgic, Nicorec – Strestik, Pauljevic. II. félidő: Dombó – Fótyik, Dvorcsák, Polényi  – Molnár, Heffler, Rácz, Frőchlich, Orosz – Baracskai, Dina
DVSC: Rácz G. – Bokros (Karikás 46.), Koval (Kuti 57.), Kinyik, Nagy Z. (Kondás 46.) – Bereczki (Barna 37.), Berdó (Virág 37.), Ludánszki, Nagy K. – Kertész, Bíró (Tóth M. 46.)
Gól: 1-0 Berdó (öngól, 17.), 2-0 Strestik (27.), 2-1 Kinyik (60.), 2-2 Nagy K. (80.), 3-2 Baracskai (82.)

Nézzük először a hazaiakat. Czuczi Márton a Szigetszentmiklós kapuját őrizte az előző szezonban, de a Honvéd Akadémiáján nevelkedett. Stipe Bacalic – Grgic és Branko Pauljevic, az előző szezonban a kieső Puskás Akadémia játékosa volt. Pauljevic már a korábbi bajnokságban is itt játszott, akkor még a Pécs labdarúgója volt. Eleddig 44 magyar élvonalbeli meccsen 4 gólt szerzett, jobb oldali középpályás, jobb oldali hátvédként is szerepelhet. Bacelic-Grgic tavaly nyáron érkezett Felcsútra. Védekező középpályás, eddig 24 magyar meccsen 2 gólig jutott. Marek Strestik az MTK támadó középpályása, korábban évekig Győrben játszott. 85 NB I-es meccsen, 14 gólnár jár. Pintér Attila játékosa volt, mikor a Győrrel bajnoki címet szerzett. Akárcsak Mihai Dina, aki ugyan csak fél évig tartozott a Győr keretéhez. 8 NB I-es találkozón 1 gólt szerzett, a román csatár.

A DVSC-nél inkább az NB III-as keret focistái jutottak szóhoz, pár próbajátékossal kiegészülve. Rácz Gábor a Ferencváros NB III-as csapatának kapusa őrizte a kaput. Az, hogy kapust igazolna a Loki, azért is érdekes, hisz az első kerethez tartozott eddig 4 kapus, a másodikhoz kettő, illetve két fiatal kapus kötött profi szerződést. Koval Viktor a Dunaújvárosban játszott az előző szezonban az NB II-ben, most pedig a Lokinál szerepel próbajátékon a fiatal hátvéd. Tóth Milán már a múlt héten is játszott a Lokiban, ő az MTK játékosa volt az előző szezonban, s az NB III-as keretben jutott szóhoz. Nagy Kevin az előző szezont pedig Balmazújvárosban töltötte kölcsönben.

Endrődi Dávid