Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Király törött ujjal védett a belgák ellen!

Király Gábor lett az Európa-bajnokság hőse, nevét egész világon megismerték már. Ma pedig kiderült, hogy a belgák elleni mérkőzésen eltört a gyűrűsujja, de nem kért cserét, mert végig szerette volna játszani a meccset. 

2385005_w3

Forrás: UEFA

Király Gábor ma árulta el, hogy a belgák elleni összecsapás 35. percében Kevin De Bruyne szabadrúgásánál eltört az egyik ujja, de ő mégis végigjátszotta a mérkőzést. Király a TV2-nek mesélt a történtekről:

„Kicsit rosszul értem bele a szabadrúgásba a gyűrűsujjammal, eltört a középső ízület. Utána volt egy kipattanó, arra gyorsan fel kellett kelnem. Ezt követően éreztem a kesztyűn keresztül, hogy nincs a természetes helyén. Visszatettem és folytattam a játékot. Az adrenalin miatt nem éreztem a fájdalmat.”

Az ilyen baleseteknél a legtöbb kapust cserét kérne, de minimum ápolást. Király viszont inkább folytatni akarta, és sérülten is óriási védéseket mutatott be és az egész meccs alatt tízszer védett, ami a legtöbb volt eddig a 2016-os Európa-bajnokságon.

„A kapusoknál természetes ez, ahogy az is, hogy maguknak megoldják az ilyen sérüléseket. Van, aki ápolást kér. Van, amelyik eset súlyosabb, van, amelyik kevésbé az, de én hozzászoktam már, nem szoktam ápolást kérni.”

Szigeti Andrea