Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyengén játszott a Loki, három gól lett a vége

A héten kiesett az Európa-Ligából a Debrecen, így legalább már július végén a hazai bajnokságra koncentrálhatnak, hogy a szezon végén, valamely nemzetközi kupaindulást jelentő helyet szerezzék meg. De az EL-kudarc áldozatokkal is járt, több meghatározó játékost is nélkülöznie kellett Kondás Elemérnek, ráadásul az első félidőben két kényszerű cserét is végre kellett hajtania az edzőnek.

vasas-debrecen(vasasfc.hu)

Vasas – Debrecen 3-1 (0-1)

Vasas: Polekszics – Szivacski, Ristevski, Korcsmár (Vaskó), Debreceni, Hangya – Vida, Berecz (Manjrekar)- Remili, Pavlov, Ádám (Novák)
Debrecen: Verpecz – Nagy Z. (Mészáros N.), Brkovics, Ludánszki, Szatmári – Varga J. (Tisza), Szekulics – Horváth Zs., K. Mészáros (Bereczki), Ferenczi J. – Kulcsár

gólszerzők: Ferenczi J. (0-1), Ádám (1-1), Vaskó (2-1), Vaskó (3-1)
sárgalap: Korcsmár, Berecz, Vida ill. Tisza

A Loki csütörtökön még a nemzetközi kupában szerepelt, amint azt a felvezetésben is írtuk, s emiatt a játékosok kicsit fáradtak voltak. Igaz, ha végignézzük, hogy azok közül ki játszott ma is aki csütörtökön, akkor mindjárt változtathatunk is az előbb leírtakon. Viszont a Vasas lépett fel támadólag. A 18.percben Ádám átadása jobbról balra, s Remili kapáslövése a kapufáról pattant vissza. Majd a 34.percben a Loki egyetlen kapura lövéséből megszerezte a vezetést. Ferenczi szabadrúgása a sorfalról pattant vissza, majd kapásból ballal, a kapu bal alsó sarkába kötött ki. Ezután az első félidőben két dolog történt. Nagy Zoltán kapott agyrázkódást a Debrecenből, helyére Mészáros Norbert állt be. Majd Varga Józsefet is le kellett cserélni, helyére pedig Tisza Tibor érkezett. Az első félidőben még 6 perc hosszabbítást is eszközölt a játékvezető, de iram attól még nem lett.

A második félidő elején, Pavlov szabadrúgása után Ádám Martin kiválóan lépett ki, s befejelte a Loki kapujába a labdát, így gyorsan egalizált a csatár. 65.percben egyenlített a Loki a kapufák tekintetében, Tisza távoli lövését védte Polekszics, a kipattanó Horváth Zsolt elé került, de 5 méterről megeresztett lökete a kapufáról pattant vissza. A cserecsatár Novák Csanád hagyott ki óriási helyzetet, hisz pár méterről átemelte a kapuson és a kapun is. Majd a 85.percben a cserehátvéd Vaskó Tamás megszerezte a vezetést a Vasasnak. Remili Mohamed szöglete kiválóan jött középre, melyet a korábbi válogatott középhátvéd nagy erővel a jobb alsó sarokba fejelte a labdát. 3 perccel később Remili újabb szögletet végezhetett el, beadását Vaskó újból a kapuba fejelte, így 3-1 -re alakította az eredményt!

A piros – kékek egyértelműen megérdemelten győzték meg a gyenge lábakon álló tartalékos Debrecent, így a Lokinak, ha nem erősítenek nehéz éve lesz. A táblázat pedig a feje tetejére állt, hisz a DVSC-nek, az előző bajnokság bronzérmesének 1 pontja van, míg a tavaly az utolsó fordulóban megmenekülő Vasas 6 ponttal áll a tabella 3.helyén.

Endrődi Dávid