Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női NB II: Robog az élvonal felé a Diósgyőr, nyeretlen Balatonfüred

Ahogy az lenni szokott, ezúttal is igen sok gól esett a második vonalban a Hölgyeknél. A Szeged Miskolcon szenvedett vereséget a DVTK-tól, a Femina nyolcat rúgott a Balaton partján.

dvtk-gyor_15

A forduló nem hozott túl nagy meglepetést, bár a Szeged sima veresége Miskolcon talán annak számít, lévén a megerősödött és új alapokra helyezett csongrádi együttes közel azonos – papíron erősebb – kerettel rendelkezik, mint a miskolciak. A hazaiak jól kezdték az összecsapást, hiszen az első negyedóra végén Tóth Alexandra révén kerültek előnybe, amelyet a szünet előtti percben tudtak megduplázni a piros-fehérek. Lélektanilag a legjobbkor. Ám ugyanez igaz a Szegedre is, amely Papp Dorina góljával közvetlenül a második félidő elején szépített, de mintha ezúttal hiányzott volna az átütőerő a vendégekből, így a játékrész derekán Boros Kinga, majd negyedórával a vége előtt Vachter Fanni góljával végleg eldöntötték az összecsapást a borsodiak, akik így továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezetik a bajnokságot.

Ami a dobogósokat illeti, a Monor simán győzött hazai pályán a Pécs ellen, bár az első félidőben még nem volt nagy különbség a két együttes között, fordulás után azonban beindult a kék-fehér henger. Pirót Terézia és a hajrában kiállított Nagy Viktória egyaránt mesterhármast jegyzett.

A Kelen-Budaörs gyorsan lerendezte az AirEnergy elleni összecsapást, lévén az első félidő elején, illetve a szünet utáni első öt percben is két gólt lőttek, a fővárosiak csak szépíteni tudtak.

A Vasas-Femina a dobogót ostromolja. A nyáron új edzővel, és megfiatalított csapattal nekivágó palotai együttes nyolcat hintett a Balatonfürednek, ebből a visszatérő Ács Noémi mesterhármassal vette ki részét, mellette Helly Annamária és Molnár Rózsa duplázott.

Talán a forduló meglepetését az elmúlt idényben még a feljutásért harcoló Zalaegerszeg szolgáltatta, amely meglepően simán kapott ki az eddig mindössze egyetlen győzelmet elérő paksiaktól. Az atomvárosiak Laszlóczki Anna mesterhármasának is köszönhetően ütötték ki a kék-fehéreket.

Szintén a nem várt eredmények sorát gyarapítja a Videoton pontvesztése, pedig a fehérváriak a szünetben még kétgólos vezetéssel vonulhattak. A Sopron azonban nem adta könnyen magát, és a második félidő derekára le is dolgozta ezt a különbséget, így megérdemelten tartottak otthon egy pontot.

Eredmények:
DVTK – Szent Mihály SE 4-1 (2-0)
g.: Tóth A. (14.), Újvári K. (44.), Boros K. (61.), Vachter F. (75., 11-esből) ill.: Papp D. (46.)

Atomerőmű SE – ZTE 7-2 (3-0)
g.: Bagó A. (10.), Lovász V. (20.), Laszlóczki A. (29., 47., 78.), Maláti D. (65.), Debreceni K. (89.) ill.: Szegedi A. (50.), Király R. (90.)

SVSE-Sopron – Videoton 3-3 (1-3)
g.: Kalányos A. (16.), Kondor B. (56.), Kovács K. (68.) ill.: Polgár Á. (26, öngól), Gimes G. (27.), Romanóczki K. (44.)

Balatonfüred – Vasas-Femina 0-8 (0-4)
g.: Helly A. (9., 19.), Ács N. (34., 77., 85.), Beischlag B. (43.), Molnár R. (52., 60.)

Monor SE – PMFC 7-0 (2-0)
g.: Pirót T. (1., 50., 74.), Gólik F. (42.), Nagy V. (52., 77., 83.)
Kiállítva: Nagy V. (87.)

Kelen-Budaörs – AirEnergy 4-2 (2-0)
g.: Gyenes A. (3.), Pavlik (7.), Bernhardt Ba. (48.), Bernhardt Be. (50.) ill.: Bereczki O. (62.), Folk Zs. (79.)

A bajnokság állása:

noi-nb-ii-tab

A góllista élmezőnye:

noi-nb-ii-gol

Gavalovits Sándor