Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Kiütéses német-siker San Marinóban!

A németek nem kímélték soros ellenfelüket, 8 gólt vágtak San Marinónak – Gnarby triplázott, Hector duplázott, német örömünnep. Eközben az északírek otthon ütötték ki Azerbajdzsánt, Norvégia pedig idegenben kapott ki.

san-marino-nemetorszag-0-8San Marino a németek ellen simán a padlóra került (forrás: twitter.com/EuroQualifiers)

San Marino – Németország 0-8 (0-3)
Gólszerzők: – , ill. Khedira (7′), Gnarby (9′, 58′, 76′), Hector (32′, 65′), Stefanelli (82′ – öngól), Volland (85′)
Sárga lapok: Vitaioli (60′), ill. –
Kiállítás:

San Marino: Simoncini – Berardi, F. Vitaioli, Simoncini, Cesarini, Palazzi – M. Vitaioli (Hirsch 90+1′), Tosi (Domeniconi 58′), Gasperoni, Zafferani (Brolli 83′) – Stefanelli. Szövetségi kapitány: Manzaroli

Németország: ter Stegen – Hector, Hummels, Kimmich, Henrichs – Gündogan, Khedira (Göretzka 77′) – Müller, Götze (Meyer 71′), Gnarby – Gomez (Volland 71′). Szövetségi kapitány: Löw

A várakozásoknak megfelelően a világbajnoki címvédő németek San Marino-i kiruccanása sima vendégsikerrel, egészen pontosan kiütéssel ért véget. Gyorsan kétgólos előnybe kerültek a németek a meccs elején – Khedira a 7., míg Gnarby a 9. percben talált be a hazai kapuba. Előbbi Gündogan nagyszerűen beemelt labdáját vitte el a kapus mellett és lőtt gólt, utóbbi pedig egy kavarodást követően talált be lényegében az üres kapuba a szakadó esőben (0-2)! A 3. német gól egy nagyszeű összjátékot követően született meg a 32. percben, amikor Hector volt eredményes Götze passzát követően (0-3)!

A második félidőben a németek ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták. Gnarby az 58. percben másodjára is betalált, ekkor Kimmich felelt az asszisztért (0-4)! Hector és Götze nagyon összhangban voltak, hiszen ugyanaz volt a felállás a 65. minutumban, mint a 32.-ben – ismét Hector volt eredményes Götze passza után (0-5)! Gnarby mesterhármast jegyezhetett, amikor is a 76. mintumban Müller felívelt labdáját vágta be kapásból a hazai hálóba, szépségdíjas gól volt ez is (0-6)! A 82. percben egy hazai játékos tetézte a San Marino-iak siralmas helyzetét, amikor a labdába rosszul beleérve öngólt szerzett (0-7)! A kegyelemdöfést Müller továbbítása után Volland vitte be a 85. minutumban, ezzel megsemmisítve a hazaiakat (0-8)! A németek továbbra is száz százalékosak, és az élen állnak, 5 ponttal megelőzve az északíreket.

Észak-Írország – Azerbajdzsán 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Lafferty (27′), McAuley (40′), McLaughin (66′), Brunt (83′), ill.

Azerbajdzsán válogatottjának a vártnak megfelelően nem volt sétagalopp az északír kirándulás. Az első félidőben Lafferty adta meg a 27. percben a hazai alaphangulatot góljával, majd a játékrész hajrájában McAuley duplázta meg az otthon szereplő nemzeti csapat előnyét.

A folytatás hasonlóan alakult, keretes lett  a meccs szerkezete, két gól esett a fordulás után is. A 66. minutumban McLaughlin, a 83.-ban Brunt talált be, az azerieknek esélyük sem volt, az északírek a második helyen.

Csehország – Norvégia 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Krmencik (11′), Zmrhal (47′), ill. King (87′)

Nem állt jól egyik válogatott szénája már az egymás elleni meccsük előtt sem, viszont a helyzetükön a cseheknek sikerült javítaniuk, de még így is a tabella vége felé találjuk meg őket. A hazaiak első gólját Krmencik szerezte a 11. minutumban, miután a leshatárról kilépő Krejci tette át pontosan neki a labdát (1-0)!

Zmrhal a fordulás után hamar növelte a cseh előnyt, aki Dockal passza után volt eredményes a 47. minutumban, újabb szép támadás zárult góllal (2-0)!
A norvégok nem hagyták annyiban, de csak a szépítésig jutottak. A 83. percben King a kavarodást kihasználva lőtt gólt, ezzel beállítva a végeredményt (2-1).

A C-csoport állása

vb-selejtezo-c-csoport

Nagy Dávid