Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy játékosért harcolhat öt Premier League klub

A brit Daily Record beszámolója szerint egyre nagyobb felhők gyülekeznek a skót Hamilton Academical FC felett. Az “időjárás jelentésekből” pedig arra lehet következni, hogy hamarosan pénzeső hull a magasból, az “égiek” pedig Ronan Hughesért jönnek. Ne csodálkozzon, ha még nem hallott az ifjú 17 esztendős skótról, majd fog még eleget. Legalábbis a prófécia szerint. 

5-pl-klub-transfer

Ronan Hughes még csak 17 esztendős, de már a skót élvonalban szereplő Hamilton első csapatával edz, az U20-as csapat bajnoki meccsein kívül pedig már bemutatkozhatott a felnőttek között a Scottis League Cup sorozatában, illetve a Rangers elleni bajnokin kapott egy percet elismervén munkáját és fejlődését. Azonban a bajnoki debütálás már tavaly megtörtént mindössze 16 esztendősen. A transfermarkt.de még nem szabott piaci értéket a skót futball egyik legnagyobb ígéretének, ám azt megtudhatjuk a német oldal hasábjairól, hogy 2015-ben kötött első profi szerződése 2017 nyaráig szól, így a télen még pénzzé lehet őt tenni. Vagy netán már tervben van egy szerződéshosszabbítás, mely csak a nevelőklubnak szól köszönet gyanánt, mondván anyagilag jól járjon a Hamilton FC. Persze ez már rizikós terep és nem láthatunk a dolgok mögé.

ronan-hughes

Ronan Hughes (Hamilton FC)

Mindenesetre kérő az akad bőven, a West Ham és az Everton is érdeklődést mutat, mely kezdő lépcsőfoknak lehet, hogy kifizetődőbb lenne, mint egy sztárcsapat. A Tottenham mellett másik londoni klub, az Arsenal is licitálhat, ha pedig már licitről beszélünk, nyilvánvalóan a nagy és többirányú érdeklődés a Hamilton FC malmára hajthatja a vizet. A brit sajtó azonban úgy tudja jelenleg, hogy Jose Mourinho komolyan gondolja az irányító középpályás megszerzését, a Manchester United pedig jelenleg vezeti a tehetségért folyó versenyt.

 Szerző: Őszi Ádám