Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Pirlo és a kihagyott lehetőségek

Másfél esztendeje erősíti a New York City együttesét Andrea Pirlo, aki a Marcának mesélt hiányérzetéről.

andrea-pirlo-nycfc-07262015_1xqk4i2xjx5a419i7f1mjzj8sv

Bár az Európa bajnokságon kívül mindent megnyert, amit játékos megnyerhet, mégis akad hiányérzete Andrea Pirlónak. A Milan korszakos egyénisége elárulta, mi a legnagyobb bánata pályafutásában. „Bánom, hogy sem a Real Madridban, sem a Barcelonában nem játszhattam. A Realhoz 2010-ben csatlakozhattam volna, sok játékostársam buzdított is erre, de szerződés kötött a Milanhoz és nem volt mód a távozásomra. Tíz évet töltöttem Milánóban, ahol minden lehetséges címet megnyertem, és büszke vagyok rá, hogy játszhattam a három legnagyobb olasz klubban.” – mesélt korábbi elszalasztott esélyeiről.

pirlo2

Az olaszok csupaszív középpályása 2006-ban világbajnok lett, míg kétszer a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Hatszor az olasz pontvadászatban is ünnepelhetett bajnoki címet, s ezek mellett rengeteg egyéni elismerést is besöpört.

pirlo1

Húsz évet húztam le a legmagasabban szinten, ki kellett szakadnom, hogy újra örömömet leljem a fociban – kevesebb stressz mellett. A BL-döntőt követően mentálisan kimerültem. Amikor egy hang belül azt súgja, csendre és nyugalomra van szükséged, hallgatnod kell rá.” – tette hozzá az olasz futball korszakos alakja.

Utolsó európai mérkőzése a Juventus színeiben a Barcelona ellen elveszített 2015-ös finálé volt.

pirlo3

Megfordult az Inter, majd a Milan, végül a Juventus együttesében. Legnagyobb sikereit a Milan szerelésében érte el. Azonban zebracsíkos dresszben is sikeres éveket tudhat maga mögött a 37 éves irányító.

Gavalovits Sándor