Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: „Szürreális” – vélemények a tizenkétgólos őrületről

Rekorder lett a találkozó, amelyet a Borussia Dortmund és a Legia Warsawa vívott kedd este. Lássuk, a főszereplők miként élték meg az őrületet.

cx5aidwuaaafm1b

Nem mindennapi eredmény született kedd este Dortmundban, ahol a Legia Warsawa elleni BL meccsen rekordot döntöttek a csapatok. Amióta Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot, soha nem esett tizenkét gól. Tizenegyet is csak egyszer, 2003-ben a Monaco és a Deportivo hozott össze (8-3). Most Marco Reus mesterhármasig jutott, akkor Dado Prso négyig.

De hogyan is látják a főszereplők az összecsapást?

„Nagyon meglepődtem ennek a mérkőzésnek az alakulásán, egy kicsit szürreális volt a találkozó, és maga az eredmény is – kezdte értékelését a Dortmund trénere, Tomas Tuchel. – Nagyon szerettük volna, ha nem kapunk gólt a második félidőben, de ez sajnos nem jött össze. Az elmúlt hetekben Marco Reus fantasztikus munkát végzett, mert az edzéseken fizikálisan a maximumot nyújtotta. Azért senki sem várta tőle, hogy első tétmérkőzésén a hosszas kihagyás után –  egy BL-meccsen ráadásul – így játszik majd, és ennyi gólt lő… Sok védelmi hibát követtünk el, főleg akkor, amikor lekontráztak minket, a szarvashibákat ki kell javítanunk!” A szakember kicsit sajnálja a sok gólt kapó Roman Weidenfellert, de azért nyugodtan alszik a Bayern és a Legia legyőzése után.

Nem lehet nagyon büszke a védekezésére a Dortmund, a négy kapott gól legalábbis ezt bizonyítja. Nem is volt teljesen elégedett Lukas Piszczek. „A Legia remekelt a támadásokban, majdnem olyan jó volt, mint a Dortmund. Az a lényeg, hogy győztünk, de azért nem számíthatjuk magunkat Európa topcsapatai közé, ha négy gólt hagyunk lőni a Legiának…”

Mesterhármassal jelentkezett a BVB üdvöskéje, Marco Reus. A támadó középpályás igencsak kitett magáért, nem csoda, hogy a szurkolók odáig vannak érte. „Nagyon fontos mérkőzés volt ez számomra, igen keményen megdolgoztam a sikerért, ilyesmit képzeltem magam elé edzések közben – fogalmazott a középpályás. – Leginkább annak örülök, hogy a csapat hasznára lehettem. Ez okozza a legnagyobb boldogságot.”

Szintén a védelem ingatag mivoltát emelte ki Weidenfeller, aki viszont elismerte, a nézők jól szórakoztak. „Van pár eset, amelyet meg kell majd beszélnünk, már ami a védekezésünket illeti. Ez mégiscsak a BL, itt másként illene védekezni, mint amit ma bemutattunk. A nézők számára ez egy igazán élvezetes mérkőzés volt, nekünk fájó azonban a négy kapott találat.”

Pozitívum: négy gól Európa egyik legjobbjának

Miképpen is értékelhetné másképp Aleksanar Prijovic a keddi estét, minthogy négy gólt tudott szerezni csapata a Dortmund ellen, amely nem is oly rég még a BL-fináléban is érdekelve volt. „Nagyon kemény dió volt ez a meccs számunkra, még az első, varsói felvonásnál is nehezebb dolgunk volt, de azért négyszer csak betaláltunk mi is nekik – kezdte a pozitívumokkal a lengyelek trénere. – A Dortmund a világ legjobb csapatainak egyike, ezért nem kis dolog ez a négy találat. A mostani dupla karrierem legfontosabb eseménye, bár már jó néhány fontos gólt szereztem korábban. Az jó hír azért, hogy a sorsunk a kezünkben van, ha megverjük a Sportingot, akkor az Európa-ligában folytatjuk. Jó kis csapat a Sporting, de hiszek abban, hogy nyerhetünk ellene!”

Gavalovits Sándor