Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Véget ér a csoportkör – előzetes

A tegnap befejeződő Bajnokok Ligája csoportkör után az Európa-ligában is kiderül, hogy kik jutnak tovább a kövekező fordulóba. Több csoportban is eldőlt már, ki folythatja a sorozatot, de közel sem végleges a lista. A Manchester United nem kaphat ki, ha tovább szeretne jutni, az Inter és a Nice már biztos kieset. 

euliga21

Az A csoportban a Manchester United Zorya otthonába utazik. Ha nem veszítik el a meccset, a többi csapat eredményétől függetlenül továbbjut a következő fordulóba. A csoportot vezető Fenerbachének győzni kell, ha az első helyen szeretne továbbjutni a csoportból.

A B csoportban már eldőlt, hogy az APOEL és az Olympiakos jutott tovább, csak a sorrend változhat. A C csoportban is ugyanez a helyzet, az Anderlecht és a St. Etienne már továbbjutó, de a csoportelsősség még itt sem dőlt el. A D csoportban a Zenit minden meccsét megnyerte, így már biztosan továbbjutó, mögötte viszont még nagy a harc a második helyért a Alkmaar, a Maccabi Tel Aviv, és a Dundalk között. Az E csoportot az AS Roma első helye és a Plzen kiesése már biztos, a második hely még nem dőlt el.  Az F csoport az első hely még kérdéses,, de a Bilbao és a Genk is továbbjutott. A G csoportban az Ajax mögött a második hely kiadó még, amire a  a Celta Vigo és a Standard Liege is pályázik. Az H csoportban is ugyanez a helyzet, a Braga és a Gent csatázik a második helyért a Sahktar Donyeck mögött. Az I csoportban meglepetésre már nem juthat tovább a francia bajnokságot vezető Nice, a Schalke és a Krasznodar pedig tét nélkül várja a mérkőzéseiket. A J csoportban aFiorentina továbbjutott már, a kérdés csak az, hogy hányadik helyen, mert az csoportelsősségre a Karabakh is pályázik. A K csoportban a Sparta Praha a biztos továbbjutó, az Inter pedig a ma esti meccsel búcsut int az Európa-ligának, a Southamptonnak viszont még van esélye. Az utolsó, L csoportot a legszorosabb, csak egy pont van a négy csapat között, a csoportot pedig az Osmanlispor vezeti jelenleg, de este az egész sorrend borulhat.

A Európa-liga esti mérkőzései:

A csoport:
19:00 Feyenoord – Fenerbahce
19:00 Zorya Lugansk – Manchester United

B csoport:
19:00  APOEL Nikosia – Olympiakos Pireus
19:00  Young Boys – Lokomotiv Astana

C csoport:
19:00 Anderlecht – St. Etienne
19:00 Mainz – Gabala

D csoport:
19:00 Alkmaar – Zenit
19:00 Maccabi Tel Aviv – Dundalk

E csoport:
19:00 Astra Giurgiu – AS Roma
19:00 Viktoria Plzen – Austria Wien

F csoport:
19:00 Sassuolo – Genk
19:00 Rapid Wien – Athletic Bilbao

G csoport:
21:05 Standard Liege – Ajax
21:05  Panathinaikosz – Celta Vigo

H csoport: 
17:00 Braga – Shakhtar Donetsk
17:00 Konyaspor – Gent

I csoport:
21:05 Salzburg – Schalke 04
21:05  Nice – FK Krasnodar

J csoport:
17:00 Karabakh – Fiorentina
17:00 PAOK Saloniki – Slovan Liberec

K csoport:
21:05 Inter – Sparta Praha
21:05 Southampton – Hapoel Be’er Sheva

L csoport:
17:00 Osmanlispor – FC Zürich
17:00 Villarreal – Steaua Bukarest

Szigeti Andrea