Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: Pörgős meccsen ikszelt Kamerun – videóval

A gaboni Afrika Kupa második mérkőzésén Burkina Faso Kamerunnal csapott össze. A találkozó nagyon pörgős és izgalmas volt, a két válogatott pedig végül osztozkodott a pontokon.

Burkina+Faso+v+Cameroon+2017+Africa+Cup+Nations+tycwvqjkcBXl

Egyik fél sem tudta megakadályozni a másikat abban, hogy gólt szerezzen (forrás: zimbio.com)

Úgy tűnt korai gólnak örülhet a találkozón Burkina Faso nemzeti csapata, azonban Pitroipa találatát les miatt nem adta meg a játékvezető a 6. percben. A 14. minutumban ismét közel állt a gólhoz Burkina Faso, ám Traoré szabadrúgását kivédte Ondoa, majd még Koné is próbálkozott, de a kipattanót mellé lőtte. A 20. percben Kamerun is megmutatta magát Bassogog révén, de lövése fölé szállt. A 33. minutumban is Bassogog villanhatott volna, de belőtt labdájára jól lépett ki Burkina Faso hálóőre, Kouakou.
Két perccel ezután megszületett a találkozó első gólja! A tizenhatos vonaláról végezhetett el szabadrúgást a kameruni válogatott. A labda mögé Moukandjo állt, aki nagyszerű találatot szerzett ebből a pontrúgásból (0-1)! A 37. percben Koné érkezett fejelni a kameruni tizenhatosnál, de az előnyben lévő nemzeti csapat védelme tisztázott. Az eseménydús első félidő ezzel még azonban nem ért véget! A 42. percben N’Jie vihette rá Burkina Faso kapusára a labdát, azonban lövését fogta a hálóőr. A 45. minutumban Nakoulma a jobb felsőt célozta meg egyenlítés gyanánt, de a kameruni kapus kifogott rajta. A hosszabbítás első percében a túloldalon is adódott még lehetőség. Bassogog lépett ki jól, de csapata előnyét nem tudta megduplázni, Burkina Faso kapusa jól lépett ki. Egy igencsak eseménydús, és pörgős első félidő után a kameruniak örülhettek.

A folytatásban nem álltak le igazán a felek. Az 58. percben Zoua duplázta volna meg Kamerun előnyét, de löketét nagyszerűen védte Kouakou. Ugyanebben a percben érkezett a Burkina Faso-i kapu elé N’Jie is, aki csak pár centivel lőtte mellé a labdát. A 75. minutumban viszont egalizálás történt! Koné felívelt labdája Dayo fejét találta meg, Ondoa pedig nem tudott hárítani (1-1)! Innentől kezdve egyre-másra jöttek mindkét oldalon a cserék, de új lendületet, legalább is eredmény téren megmutatkozót nem tudtak hozni ezek a játékosok. Izgalmas találkozó volt, amely döntetlennel ért véget, így egy remis napon vagyunk túl az Afrikai Nemzetek Kupája 2017-es kiírásának A-csoportos első köre után. Holnap folytatás, amiről szintén beszámolunk!

Burkina Faso – Kamerun 1-1 (0-1)
Helyszín: Stade d’Angondjé, Libreville. Vezette: Janny Sikazwe (zambiai)
Gólszerzők: Dayo (75.), ill. Moukandjo (35.)
Sárga lapok: Diawara (86.) ill. Mabouka (15.), Moukandjo (56.), Mandjeck (63.), Ngadeu-Ngadjui (88.)
Kiállítás:

Burkina Faso: Kouakou – Coulibaly, Koné, Malo, Dayo – Alain Traoré, Pitroipa (Bance 86.) – Kaboré, B. Traoré (Diawara 61.), Abdou Razak Traoré (Zongo 74.) – Nakoulma. Szövetségi kapitány: Paulo Duarte

Kamerun: Ondoa – Oyongo, Teikeu, Mabouka, Ngadeu-Ngadjui – N’Jie (Salli 77.) – Siani, Bassogog (Ekambi 84.), Mandjeck – Zoua, Moukandjo. Szövetségi kapitány: Hugo Broos

Az A-csoport eredményei az 1. fordulóban
Gabon – Bissau-Guinea 1-1 (0-0)
Burkina Faso – Kamerun 1-1 (0-1)

Az A-csoport állása az 1. forduló után

Capture+_2017-01-14-22-05-32

Nagy Dávid