Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Schalke élni kíván opciós jogával! – sajtóhír

A Sky Sports értesülései szerint a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Schalke 04 élni kíván opciós jogával, azaz végleg szerződtetné a Tottenham Hotspurtól kölcsönvett Nabil Bentalebet

nabil-bentaleb-schalke-04_gx1wn504d6h19nbrj0vwqatk

A Sky Sports úgy értesülést, hogy rendkívül közel van már a megegyezés a felek között. A gelsenkircheni alakulat állítólag 16 millió font körüli összeg ellenében véglegesítheti Nabil Bentaleb szerződését, aki nem mellesleg még mindig csak 22 esztendős. Az algériai válogatott középpályás egyértelműen oda tartozik a Schalke húzóemberei közé, így egyáltalán nem csoda, hogy a klub élni fog az opciós jogával. 

Nabil Bentaleb 2012 nyarán került a Tottenham Hotspur kötelékébe. A “sarkantyúsok” legjobbjai között a 2013/2014-es idény folyamán mutatkozhatott be. Első mérkőzéseit a Premier League-ben Tim Sherwood irányítása alatt játszhatta le, majd szépen lassan alapemberré is vált nála. A 2014/2015-ös szezonban szintén kirobbanthatatlannak számított a csapatból, majd a 2015/2016-os kiírás során összeszedett egy komolyabb sérülést, aminek köszönhetően alig tudott pályára lépni. A fővárosi gárda színeiben minden frontot egybe véve 66 találkozón jutott szóhoz, melyeken 1 gólt szerzett illetve 6 találatot készített elő a társai között. Nos, az aktuális idényben ezidáig 25 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a Schalkéban, ezeken pedig 5 alkalommal volt eredményes illetve ugyan ennyi gólpasszt osztott ki. 

Németh Boldizsár