Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Menj meccsre fél áron!”

Kiderül, hogy a szurkolóknak a jegyárakkal vagy a minőséggel van – e problémája. Az NB I 23.fordulójában ugyanis kampányt indított a Nemzeti Sport s már három csapat az ügy mellé is állt. Ráadásul mindhárom a dobogón áll jelenleg is, hiszen a Videoton, a Bp. Honvéd és a Vasas már kötélnek állt.

uefa szurkFranciaországban még a pénz sem számított, a hangulat volt a lényeg (uefa.com)

A 23.forduló párosításai:

Ferencváros–Haladás, Videoton–DVTK, DVSC–Paks, MTK–Vasas, Mezőkövesd–Gyirmót, Újpest–Bp. Honvéd

A klubok melyek már csatlakoztak a felhíváshoz:

NB I: Bp. Honvéd, Gyirmót, Mezőkövesd, MTK Budapest, Vasas, Videoton
NB II: Budaörs, Kozármisleny, Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza, Puskás Akadémia, Siófok

A tavalyi sikeres Európa-bajnokság után nem sikerült meglovagolni a nézőszám növekedést, hiszen a csapatok nem álltak Dárdai Pál ötlete mögé, hogy az első pár fordulóban ingyen engedjék be a szurkolókat. Nagy veszteséget nem könyveltek volna el, hiszen volt olyan bajnoki ahol 1.000 néző alig volt, s ha úgy számoljuk (túlárazzuk a jegyárat), hogy 2.000 Ft/fő, akkor 2.000.000 Forint esett volna ki a büdzséből. De egy esetleges okos marketingmunkával ennek a többszöröse is bejöhetett volna azokon a meccseken, ha kétszer – háromszor – négyszer több néző van kint. (büfé, ajándéktárgy, mezeladások)

Tehát a 12 csapatból 6 már az ügy mellé állt, igaz a Mezőkövesd és a Gyirmót egymás ellen játszik, akárcsak az MTK és a Vasas, a Budapest Honvéd idegenben Újpesten lép pályára, a Videoton viszont otthon fogadja a Diósgyőrt!

Reméljük, hogy a többi csapat is kiáll ebben a fordulóban a szurkolók mellett, s két hét múlva a legtöbb stadionban telt házat láthatunk! Legalább kiderül, hogy a nézőket érdekli – e a focink, vagy tényleg felesleges az egészre áldozni.

Endrődi Dávid