Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Immobile góljaival nyert Nagyék otthonában a Lazio – videóval

Az olasz élvonal 27. fordulójának zárómeccsét Bolognában rendezték meg, ahol a fővárosi Lazio vendégeskedett. A hazaiknál a kezdőben kapott helyet Nagy Ádám, aki végig a pályán is volt a lefújásig, ám csapatán ő sem tudott segíteni.

Bologna+FC+v+SS+Lazio+Serie+A+fJt1VpE8N2Jl

Immobile (jobbra) duplázva nyert meccset a Lazio számára (forrás: zimbio.com)

A meccs első komoly helyzete után egyben gólt is láthatott a közönség, hiszen a 9. minutumban a vendégek kerültek előnybe! Ekkor Immobile fejelt a Bologna kapujába Petkovic beadása után (0-1). A 16. minutumban Oikonomou szépített volna, de gyenge kísérlete a kapu mellett hagyta el a játékteret. Tíz perccel ezután Anderson a vendégek előnyét növelhette volna meg, de a becsúszó védő útját állta a labdának. Félórához érve Viviani szabadrúgása ment a Lazio kapujára, de Strakosha védeni tudott. A 32. minutumban újból a Lazio előtt adódott lehetőség, azonban Radu fejese mellé szállt. Helyzet itt, helyzet ott, újból a Bologna találhatott volna be a 36. percben. Ekkor Petkovic szöglet utáni fejese ment fölé! A hajrában is villant egyet Petkovic, de az egyenlítés elmaradt a szünetig, hiszen a hazai játékos mellé lőtt. Mezőnyben egyértelmű volt a Lazio fölénye, amelyhez gólok tekintetében is a vendégeknek kedvező eredmény társult.

A második félidő elején is egyenlítésre tört a Bologna, de ezúttal sem járt sikerrel a hazai csapat, hiszen Viviani lövése is elkerülte a Lazio kapuját. A 74. minutumban Immobile újból eredményes tudott lenni, ezzel saját góljai és csapata találatainak a számat is megduplázta (0-2). A 90. percben Dzemaili szépített volna, de Strakosha a helyén volt, így nem változott az állás.

Bologna – Lazio 0-2 (0-1)
Helyszín: Stadio Renato Dall’Ara. Vezette: Carmine Russo
Gólszerzők: – , ill. Immobile (9.,74.)
Sárga lapok: Maietta (64.), Dzemaili (72.), ill. Keita (72.)
Kiállítás:

Bologna: Mirante – Krafth, Oikonomou, Maietta, Helander, Masina (Krejci 77.) – Nagy Ádám, Viviani (Pulgar 76.), Dzemaili – Verdi (Destro 62.), Petkovic. Vezetőedző: Roberto Donadoni

Lazio: Strakosha – Basta, de Vrij, Hoedt, Radu – Parolo, Biglia (Murgia 54.), Milinkovic-Savic (Wallace 81.) – Anderson (Keita 67.), Immobile, Lulic. Vezetőedző: Simone Inzaghi

A góllövőlista élmezőnye
1. Belotti (Torino) – 22 gól
2. Dzeko (AS Roma), Higuaín (Juventus) – 19 gól
4. Mertens (Napoli) – 18 gól
5. Icardi (Inter) – 17 gól
6. Immobile (Lazio) – 15 gól

A 27. forduló eredményei

IMG_20170305_225507

A bajnokság állása

IMG_20170305_225821

Nagy Dávid