Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Történelmi meccsen szaladt újabb pofonba a Minnesota – videóval

Az elmúlt este folyamán története első hazai, összességében pedig második MLS-meccsét vívta meg a Minnesota United a 2017-es bajnoki szezon második fordulójában. Az ellenfél a szintén ligaújonc Atlanta volt, amely nem kegyelmezett az otthon szereplő klubnak.

IMG_20170313_102754

Martinez volt a meccs egyik nagy hőse, aki csapata góljainak felét lőtte a Minnesota otthonában (forrás: twitter.com/MLS)

Nem akármilyenre sikeredett története első hazai MLS-bajnokija a Minnesota United számára, amely a szintén újonc Atlanta Unitedet látta vendégül vasárnap este. Szinte minden körülmény még inkább fokozta a történelmi meccs hangulatát: hóesés, korai gól, és még sorolhatnánk, de jöjjenek is a részletek!

Téli körülmények fogadták Minnesotában az Atlanta játékosait, bár ez aligha befolyásolta a vendégeket, legalább​ is negatívan biztosan nem, hiszen már a harmadik percben előnybe került a vendégcsapat! Ekkor Martinez talált be Almiron passzát követően (0-1). Nem kellett sokat várni az újabb atlantai gólja, hiszen tíz perccel később az első gólnál asszisztáló Almiron nagy lökete kötött ki a hazai kapuba (0-2). Nagyon felpörögtek a vendégek, szabályosan sokkolták a hazaiakat. De nem volt megállás ezután sem! Martinez a 27. percben jól lépett ki védői közül, és immár második gólját szerezte a meccsen, a hazaiak pedig háromgólos hátrányba kerültek (0-3). Ezt követően három perccel jött viszont a szépítés. A hazaiak játékosa, Molino, tizenegyesből volt eredményes (1-3). Hiába volt az első félidőben kiegyenlített a mezőnyjáték, és több helyzete a hazai együttesnek, mindez az eredményen nem látszódott meg, hiszen nagyszerű volt az Atlanta helyzetkihasználasa.

A szünet után hamar folytatódott a gólparádé! Az 52. percben Almiron már a második gólját szerezte meg, kinek elképesztően nagy találatával már hárommal vezetett a vendég együttes. Főként az Atlanta kontráira nem volt ellenszere a Minnesotának (1-4). A 75. minutumban újabb gól született, melynek szerzője, Martinez ezzel már három találatnál járt a meccsen! A vendégek támadója a jó assziszt után a kapus mellett eltolva a labdát a hálóba gurította a játékszert (1-5). A kegyelemdöfést Peterson vitte be a hazaiaknak a hosszabbítás 4. percében. Ekkor a találat szerzője fejjel állította be a meccs végeredményét (1-6). Az első fordulóban elszenvedett Portland elleni 5-1-es vereségét követően újabb nagy pofonba szaladt bele tehát a Minnesota, így több szempontból is történelmi lett a klub első hazai MLS mérkőzése. A másik újonc pedig ezzel feledtette első fordulós vereségét.

Minnesota United – Atalanta United 1-6 (1-3)
Gólszerzők: Molino (30. – büntetőből), ill. Martinez (3., 27., 75.), Almiron (13., 52.), Peterson (90+4.)

Nagy Dávid