Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Juve kettős győzelemmel lépett át a Portón – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőbeli Juventus Porto elleni párharcának visszavágóján ismét nyertek a Zebrák, így kettős sikerrel jutottak a legjobb 8 közé. A portugál klub újra kitolt magával, hiszen ismét 10 emberrel kellett befejezniük a meccset.

IMG_20170314_230658

Dybala (jobbra) gólja döntött Torinóban (forrás: twitter.com/ChampionsLeague)

Már a harmadik percben megszerezte volna a vezetést a Juventus – ekkor Dybala jutott túl a védőin, ám lövése a kapu fölé szállt. Húsz perccel később már feladata is akadt Casillasnak, amit a spanyol klasszis jól hajtott végre, ugyanis Madzukic fejesét tudta hárítani. A félidő hajrájához közeledve is akadt egy nagy hazai helyzet, de Sandro fejesénél menteni tudott Casillas a 40. percben. Még ugyanebben a minutumban Maximiliano Pereira szabálytalansága ért a Porto játékosának azonnali piros lapot, míg a Juventusnak tizenegyest! A labda mögé Dybala állt, aki nem tudott hibázni, a 42. percben ezzel előnybe került a torinói gárda (1-0). Az első félidőben túl sok kaput eltaláló lövést nem láthatott a publikum, a Juve pedig a nagy mezőnyfölényével és vezető góljával úgy tűnt, már a negyeddöntőbe jutott, hiszen a Portótól három találat kellett volna a fordításhoz, úgy hogy ne kapjon egyet sem.

A fordulás után a Porto került előbb helyzetbe – a 49. percben azonban Soares nem tudta megragadni az alkalmat, hogy csapatát valahogy életben tartsa, így egyéni akciója végén a kapu mellé lőtt. A 66. minutumban a túloldalon Higuaín előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, ám az argentin sem tudott pontosan célozni. Lényegében a meccs utolsó említésre méltó helyzete volt ez, az egész második félidőben a kaput sem találta el a Juve, bár egyáltalán nem is volt teher a Zebrákon, tudták hogy nekik elég az eredmény tartása. Mezőnyben ennek ellenére a torinói együttes előnye még nagyobb lett a második játékrészben. A Porto nem tudott tehát a hazai veresége után a visszavágón fordítani, ráadásul a vendégek megfogyatkozása után minden remény elkezdett szertefoszlani.

IMG_20170314_230625

A két klasszis kapus, Casillas és Buffon a meccs végén (forrás: twitter.com/ChampionsLeague)

A Juventus története során a legrangosabb európai kupasorozat negyeddöntőjébe tizedik alkalommal jutott be. Nagy szériája van a Juvénak, amely hazai pályán legyőzhetetlennek tűnik.

UEFA Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Juventus – FC Porto 1-0 (1-0)
Helyszín: Juventus Stadion, Torinó. Vezette: Ovidiu Haţegan (román)
Gólszerzők: Dybala (42. – büntetőből), ill.
Sárga lapok: Cuadrado (12.), ill. Layun (30.), Andre (36.)
Kiállítás: – , ill. Maximiliano Pereira (40.)

Juventus: Buffon – Daniel Alves, Bonucci, Benatia (Barzagli 60.), Alex Sandro – Khedira, Marchisio – Cuadrado (Pjaca 46.), Dybala (Rincon 78.), Madzukic. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

FC Porto: Casillas – Maximiliano Pereira, Felipe, Marcano, Layun – Danilo Pereira – Andre, Torres (Otavio 70.), Brahimi (Jota 77.) – Soares, Silva (Boly 46.). Vezetőedző: Nuno Espírito Santo

Nagy Dávid