Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A hosszabbításban ütötte ki a Real a Bayernt – VIDEÓ

A tét a legjobb 4 közé kerülés volt a Bajnokok Ligája kedd esti mérkőzésén. A Real Madrid hazai pályán fogadta a Bayernt. A Blancók idegenben diadalmaskodni tudtak az első felvonáson, így kedvező helyzetből várhatták a mai összecsapást.

2459435_w1

Real Madrid  Bayern München 4:2 (0:0)
Helyszín: Santiago Bernabéu, Madrid Vezette: Kassai
Gólszerzők: Ronaldo (76. 105. 110.), Ramos (78. – öngól), Asensio (112.) ill. Lewandowski (53 – büntető)
Sárga lap: Casemiro (40.) ill. Vidal (6.), Alonso (70.), Hummels (75.). Robben (101.)
Kiállítva: – ill. Vidal (84.)

Real Madrid: Navas – Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (Kovacic 114.) – Isco (Lucas 81.), Benzema (Asensio 64.), Ronaldo Vezetőedző: Zidane

Bayern München: Neuer – Lahm, Hummels, Boateng, Alaba – Alonso – Robben, Vidal, Alcantara, Ribery (Costa 71.) -Lewandowski (Kimmich 88.) Vezetőedző: Ancelotti

Kassai Viktor vezetésével vonultak ki a pályára a csapatok. A Bayernnek legalább két gólt kellett szereznie ahhoz, hogy tovább juthasson, ennek fényében nyílt sisakos, támadó futballra számíthattunk.

Az első komolyabb helyzetet a bajorok alakították ki. Alcantara került ígéretes helyzetbe, és lőhetett volna, de az utolsó pillanatban az egyik védő bele tudott állni a labda útjába. Ezt követően Robben vette célba Navas kapuját, de a labda messze elkerülte a Real ketrecét. A 26. percben Carvajal célozta meg az alsó sarkot, Neuer még időben le tudott érni a kapuba tartó labdára. A 28. percben Ramos érkezett a kipattanóra, de az egyik védő még időben bele tudott állni a lövésébe. A 36. percben Ronaldo is próbálkozott, de középre tartó labdáját Neuer könnyedén semlegesíteni tudta. Az első játékrész nem tartogatott gólokat a kilátogató nézők számára.

A második félidőben az 51. percig kellett várni az első kísérletre. Robben próbálkozott egy lövéssel, de a védők még időben az útját tudták állni a labdának. 1 perccel később felharsant Kassai sípja. Casemiro a tizenhatoson belül szabálytalankodott ellenfelével, aminek következtében Kassai a büntetőpontra mutatott. A sérülésből visszatérő Lewandowski állt a labda mögé, és higgadtan Navas kapujába lőtt. 1 perccel később Vidal 2 gólosra is növelhette volna a bajorok előnyét. Ígéretes helyzetbe került, majd a lövése a léc fölött szállt el. A 76. percben Casemiro remek labdát küldött Ronaldo felé, aki fejjel küldte azt be a Bayern kapujába. A 78. percben Ramos is gólt szerezett, de ennek a hazaiak aligha örülhettek, mivel a labdát a saját kapujába juttatta be. A 83. percben tovább lőhette volna a Realt Lucas, de csak az oldalhálóba juttatta a labdát. A 84. percben Vidal szabálytalankodott, Kassai sárga lappal jutalmazta a belépőt, de mivel ez már a második sárgája volt neki, ezért el kellett hagynia a pályát.

A rendes játékidőben nem sikerült dönteni arról ki legyen a tovább jutó, így jöhetett a 2*15 perces ráadás. A 99. percben kellett hatalmas bravúrt bemutatnia Manuel Neuernek. Asensio tüzelt a bal alsó sarok irányába, de a bajorok portása szögletre tudta ütni a labdát. A 105. percben Ronaldo ismét döntetlenre módosította az állást.

A ráadás következő negyedórájában hamar eldőlt a továbbjutás sorsa. Marcelo önzetlenségéről adott számot, miután egy ígéretes helyzetben az üresen lévő csapattársának passzolta a labdát. Ronaldónak már csak annyi volt a dolga, hogy az üres kapuba gurítsa a labdát. Ezzel Ronaldo mesterhármast szerzett, és a Real Madrid újra átvette a vezetést. A 112. percben Asensio is betalált. Kettős győzelemmel – 6:3-as összesítéssel – búcsúztatta a Bayernt a Real Madrid, és várhatják, kivel sorsolják össze őket az elődöntőben.

kép: uefa.com

Nagy Gábor