Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: A PSG is fél lábbal a döntőben! – videóval

A PSG – akárcsak a szintén francia, s egyben címvédő Lyon – is kétgólos sikert aratott idegenben a Női Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán Barcelonában.

2461247_w1

A PSG játékosainál nem hiába volt nagy az öröm (forrás: uefa.com)

A Barcelona már azzal történelmet írt, hogy bejutott a BL elődöntőjébe, nyilván a katalán klub már ha ott van, szeretett volna még jobban szerepelni, melyet pedig a PSG igyekezett bőszen megakadályozni Spanyolországban.

Huszonhat percnyi játékot követően született meg az első gól, melyet a statisztika alapján sem meglepetésre szerzett a PSG! Ekkor Delie volt eredményes (0-1)!

Tíz perc elteltével már a második gólját ünnepelhette a párizsi csapat, melyet Cristiane szerzett (0-2)!

Elképesztően sokan – érhető módon – voltak kíváncsiak a Barca meccsére a helyszínen, hiszen a Mini Estadiban 10.352 néző gyűlt össze! Az első játékrészben a hazai drukkerek nem örülhetettek, csapatuk nagy hátrányban volt mezőnyjátékban is, ráadásul kaput eltaláló lövése sem volt a katalán klubnak.

A fordulás után viszont többet volt a labda a Barcelonánál, ám ez más téren nem hozott eredményt egy darabig hazaiak számára. Igaz, egy kaput eltaláló lövése jött csak össze a hajráig a hazaiaknak.

Ezzel szemben nem sokkal a térfélcserét követően a harmadik találatát is megszerezte a PSG! Az 53. minutumban a második gólt szerző Cristante szolgálta ki Cruz Tranát (0-3)!

IMG_20170422_195548

A barcelonai ütközet végén a hazaiknak is sikerült betalálni (forrás: twitter.com/UEFAcom_fr)

A szépítés azért a végére összejött a hazaiaknak, amikor a 89. percben Latorre talált be (1-3).

Kétgólos idegenbeli győzelmének köszönhetően a PSG is szinte már döntős, és nagyon úgy fest, hogy francia házi finálé jön össze a hölgyek BL-jében.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Barcelona – PSG • 1-3 (0-2)
Helyszín: Mini Estadi • 10.352 néző. Vezette: Teodora Albon (román)
Gólszerzők: Latorre (89.), ill. Delie (26.), Cristiane (36.), Cruz Trana (53.)

Nagy Dávid