Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: Anglia nyerte a szigetországi derbit és elődöntős

Szombaton újabb két negyeddöntővel folytatódott a Horvátországban zajló korosztályos U17-es Európa-bajnokság. Szombat kora délben Anglia legjobbjai Írország ellen harcolhatták ki a továbbjutást Nagygoricában.

2469312_w2

U17-es Európa-bajnokság, Horvátország

Negyeddöntő, Velka Gorica (Nagygorica)

Anglia – Írország 1-0 (1-0)
Helyszín:  Stadion Radnik (Velika Gorica) Vezette: Laforge (belga)
Gólszerzők: Sancho (13.)

A D-csoportból hibátlanul továbbjutó angolokra az írek vártak a negyeddöntőben. Az angolok óriási fölényben futballoztak és már a 13. percben megszerezték a vezetést a Manchester City 17 éves tehetségének Jadon Sancho-nak a góljával. A City középpályásának ez volt a negyedik találata a tornán. A folytatásban is egyértelmű fölényben futballoztak az angolok és több veszélyes lehetőségük is volt, az íreket kétszer is a kapufa mentette meg a góltól. A találkozón újabb gól nem született így az angolok jutottak az elődöntőbe, ahol a mieinket búcsúztató Törökország lesz az ellenfelük.

Az angolok győzelmével az is eldőlt, hogy a keddi, a vb-részvételről döntő 5. helyért zajló mérkőzésen a magyar válogatott lesz az egyik résztvevő. Az ellenfél kilétéről az esti Németország-Hollandia mérkőzés dönt.

u17

Képek: uefa.com

O.G.