Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Változások szelei fújnak Újpesten

Azt már korábban lehetett tudni, hogy Balajcza Szabolcs nem marad Újpesten, a legfrissebb információk szerint Balogh Balázs jövője is kérdéses a IV. kerületben.

Nyártól ismét egy csapatban Balajcza Szabolcs és Kabát Péter? - ujpestfc.hu

Nyártól ismét egy csapatban Balajcza Szabolcs és Kabát Péter? – ujpestfc.hu

Egyelőre még bizonytalan, hol folytatja Balajcza Szabolcs a pályafutását, hiszen a 2006 óta Újpestet szolgáló kapus a szezon végeztével távozik a liláktól, bizonyos információk szerint Győrben lel új otthonra. Az NB II-be feljutó kisalföldieknél játszik Kabát Péter is, aki szintén meghatározó játékosa volt korábban az Újpestnek. „Egyelőre csak annyit mondok, örülök, hogy háromszázadik alkalommal védhettem bajnokin az Újpestben, megható volt, ahogyan köszöntöttek. Hogy búcsúmeccs volt-e a mostani? Jövő héten sok minden kiderül…” – fogalmazott sejtelmesen Balajcza a Haladás elleni győzelem után.

Ami szintén biztos, hogy Nemanja Andric, Nagy I. Gábor és Mohl Dávidnak is lejár a szerződése, arról pedig nincs hír, hogy milyen tervei van velük a szakmai stábnak. Rajtuk kívül Balogh Balázs kontraktusa még egy évig él, de nem biztos, hogy marad. „Nem vagyok megelégedve sem a csapat, sem a saját teljesítményemmel. Egyelőre négy gólnál és hat gólpassznál járok, ez kevés, főleg úgy, hogy az előző szezonban négy gól mellé tizenegy gólpasszt osztottam ki. Ezután megsérültem, csaknem öt hónapot hagytam ki, miután leszakadt a medencémről egy izom, vagyis nagyon nehezen indult a szezonom. Úgyhogy nem tekinthetek vissza örömmel az elmúlt egy évemre. Balajcza Szabolcsot, a klub ikonját nem marasztalja a klub, ez azért nem megnyugtató, nem tudom, milyen jövőképe van a csapatnak. Meglátjuk, miként alakul az én sorsom.” – beszélt a helyzetről Balogh.

S ami biztos, nyáron Novothny Soma és Zsótér Donát érkezik, miután letelt a kiszabott átigazolási eltiltása a klubnak. Előbbi a Diósgyőrt, utóbbi a Honvédot hagyja el a lilák kedvéért, bár Zsótér kifejtette korábban, szívesen maradna Kispesten, de az Újpest kötelékébe tartozik.

Gavalovits Sándor