Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea tehetsége a Liverpoolt választotta

Megvan a Liverpool első nyári szerzeménye, aki ráadásul a támadójátékot hivatott erősíteni. Egy újabb topjátékos, akit csak úgy elenged a Chelsea?

Kép: Chelsea News 24

Kép: Chelsea News 24

A londoni kékek elköszöntek saját nevelésű támadójuktól, aki egy közvetlen riválisnál, a Poolnál áll majd munkába a következő szezon kezdetekor. A 19 éves Dominic Solanke jelenleg épp az U20-as világbajnokságon játszik az angol válogatott színeiben – az összes korosztályban, folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottaknak. 2004 óta a Chelsea neveltje, a klub akadémiájában pallérozódott, egy szezont pedig kölcsönben töltött Hollandiában, a Vitesse csapatában. Ebben a szezonban sikerült megtöbbszöröznie piaci értékét, ez viszont önmagában még kevés volt ahhoz, hogy helye legyen Conte PL-győztes keretének. Váltani kellett.

A Liverpool ma bejelentette, hogy hozzájuk kerül a még mindig csak 19 éves csatár, aki Sturridge, Orogi és Ings mellett láthatja majd el a középcsatár-teendőket. Szerződése majd csak június 1-én jár le, így csak holnaptól válik “hivatalossá” a transzfer. Solanke a 2014/15-ös szezonban az Ifjúsági Bajnokok Ligája gólkirályi címét is megszerezte (12 góllal), bizonyítva rátermettségét. Elvileg ő korosztálya egyik legjobb csatára – ezt jövőre bizonyíthatja is.