Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új játékost igazolt az Újpest

Igyekeznek kihasználni Újpesten, hogy ezen a nyáron már újra regisztrálhatnak játékost, hiszen most már a lila-fehérek focistájának számít Zsótér Donát, Novothny Soma, Mijusko Bojovic és Németh Gergő is, ma pedig újabb labdarúgóval kötöttek megállapodást. Ma pedig bejelentették a nigériai utánpótlás válogatott középpályást Obinna Nwobodot.

Egyelőre bizonytalan, hogy kik távoznak, de Duchatelet elnök már a múlt héten elmondta, hogy öt új labdarúgóval egyezett meg. Igaz azt nem mondta, hogy ebben az ötben Zsótér, Novothny és Németh benne van -e, s azóta csak Bojovicot jelentették be.

ujpest nigeriaiujpestfc.hu

Obinna Nwobodo 1996-ban született középpályás 2015-ben kezdte meg profi pályafutását hazájában a Rangersnél. Első évben bajnok lett, s fontos szerep hárult az ifjú középpályásra, ugyanis hét góllal és tíz gólpasszal segítette csapatát. A középpályás 2015-ben aranyérmet nyert hazájával az U20-as Afrika-kupán, az elődöntőben betalált Ghána ellen. A döntőben megsérült, ezért lemaradt a 2015-ös U20-as világbajnokságról.

„Szeretnék élni a lehetőséggel, amit az élettől kaptam, hogy az Újpest FC csapatához igazolhattam. Szeretnék küzdeni, és küzdelmemmel előrébb segíteni ezt a nagy múltú csapatot, hogy trófeákat nyerhessünk. Hiszek benne, ha keményen dolgozunk a következő szezonban, szurkolóinkat igazán boldoggá tudjuk tenni” – mondta az ujpestfc.hu-nak a nigériai focista.

– Mi vagyunk a tulajdonosok, de még egy klub sem lépett velünk kapcsolatba. Ha le akarják igazolni, akkor velünk kell kapcsolatba lépni – nyilatkozta róla korábban a klub elnöke.

Ami az Újpesttel kapcsolatban érdekes, hogy az előző évben figyeltek a vezetők a légiós korlátozásokra, s a nyári szezonban már a második külföldi focista írt alá a lila-fehérekhez. A nem nemzetközi kupacsapatok elleni meccseken pedig ugyebár csak három külföldi lehet pályán. Várhatóan több idegenlégióstól elköszönnek a Megyeri úton.

Endrődi Dávid