Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Kétgólos előnyt herdáltak el Sanchezék Romániában – videóval

Kedden tovább folytatódtak a felkészülési mérkőzések szerte a világ futballpályáin. A nap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a Franciaország-Anglia mérkőzés volt, azonban emellett több izgalmas összecsapásra is sor került. Romániában lépett pályára Chile, míg Kolumibia Kamerun ellen lépett pályára a barátságos mérkőzésen.

59403d5595f9cfd17316a618

Románia – Chile 3-2 (1-2)
Helyszín:
  Cluj Arena (Kolozsvár) Vezette: Nijhuis
Gólszerzők
: Stanciu (31., 60.), Baluta (83.) ill. Vargas (8.), Valencia Rossel (18.)

A Konfederációs Kupára készülő Chile Kolozsváron játszott felkészülési mérkőzést Románia válogatottjával. A chileiek kezdőjében természetesen Alexis Sanchez is helyett kapott. A dél-amerikaiak már bő 18 percnyi játék után kétgólos előnyben voltak, előbb Vargas majd a Valencia Rossel talált be. A románok azonban nem adták fel és a 31. percben Stanciu révén szépítettek. A 33. percben pedig Medel komoly esélyt kínált fel a románoknak, mivel a chilei védőt kiállította a játékvezető. A románok pedig köszönték szépen és a második félidőben éltek is az emberelőnnyel és a 60. percben Stanciu majd a mérkőzés hajrájában Baluta is betalált ezzel pedig Románia kétgólos hátrányból fordított Chile ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=5cPtpK4G27o

Norvégia – Svédország 1-1 (1-0)
Helyszín:
 Ullevål Stadion (Oslo) Vezette: Stefanski (lengyel)
Gólszerzők
: Elyounoussi (44.) ill. Armenteros (81.)

Északi rangadóra is sor került a játéknapon, nevezetesen Norvégia hazai közönség előtt fogadta Svédországot. A hazai együttes kezdte jobban a találkozót és az első félidőben több lehetőségük is volt, ami a 44. percben érett góllá. Egy perccel az első játékrész vége előtt Elyounossi lőtt a jobb alsó sarokba védhetetlenül. Fordulást követően  a svédek aktívabbak lettek és voltak lehetőségeik is az egyenlítésre. A skandinávok azonban mérkőzés hajrájában Armenteros révén egyenlítettek, ezzel beállítva a mérkőzése 1-1-es végeredményét.

https://www.youtube.com/watch?v=ucaSxBblNM4

Kamerun – Kolumbia 0-4 (0-2)
Helyszín:
 Coliseum Alfonso Perez (Getafe) Vezette: Hernandez (spanyol)
Gólszerzők
: Rodriguez (16.), Mina (30., 52.), Izquierdo (84.)

A 2017-es Afrika-kupa győztese Kamerun akik a szombaton rajtoló Konföderációs kupára készülnek Kolumbia válogatottja ellen léptek pályára Spanyolországban a Getafe otthonában. A dél-amerikai együttes könnyedén kiütötte az afrikai együttest James Rodriguez és a Palemeiras védője Yerry Mina vezérletével 4-0 arányban. A mérkőzésen a Real Madrid mellőzött sztárja James Rodriguez szerzete meg a vezetést majd félórányi játékot követően Mina növelte a kolumbiai előnyt. A második játékrészben Mina megszerezte második gólját is, majd a mérkőzés hajrájában a csereként beálló Izquierdo állította be a végeredményt.

https://www.youtube.com/watch?v=Q4xM0saFeVg

Képek forrása: digisport.ro

O.G.