Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pool: Meg lehet venni a lipcsei középpályást, de nem olcsó

Az eddigi masszív ellenállás után hirtelen új hírek érkeztek Lipcséből: a Bundesliga második helyezettje hajlandó megválni egyik legértékesebb játékosától, de csak komoly pénzekért cserébe.

Kép: Goal.com

Kép: Goal.com

Az RB Leipzig együttese parádés szezont futott Németországban és újonc csapatként a második helyet szerezték meg a végelszámolásnál, bérelve maguknak egy helyet a Bajnokok Ligája csoportkörében is. A szakértők szerint a sikerek egyik legfőbb letéteményese Nabi Keita, aki a lipcsei középpályán elképesztő minőségű munkát végez – Jürgen Klopp nem titkoltan első számú célpontként tekint rá és mindenképp Liverpoolba szeretné csábítani.

A németek azonban határozottan megmondták: eszük ágában sincs eladni Keitát. Ralf Ragnick és Oliver Mintzlaff a klub részéről nyíltan kijelentették, hogy Keita és a svéd Forsberg is marad, legalábbis minden erejükkel azon lesznek, hogy megtartsák őket. Keitának még három év hátra van a szerződéséből – csak tavaly érkezett Salzburgból – és máris hosszabbítani akarnak vele. A pénzzel amúgy elég jól álló lipcseiek új szerződést kínálnának neki, komolyabb fizetéssel, ám Keita úgy tűnik, nem kér ebből. A szezon végén még voltak egyeztetések a játékos és klubja között, ám a hírek szerint ezek mostanra megszűntek. Keita nem akar hosszabbítani, a németek pedig kezdik meggondolni magukat.

A Guardian információi szerint ugyanis készek tárgyalni a Liverpoollal, de ha lesz is üzlet, a vörösöknek arra a gatyájuk is rámegy. A brit lap úgy tudja, Klopp kész lenne 50 millió fontot is kifizetni Keitáért, ám a középpályás mostani, nem hivatalos kivásárlási ára 70 millió! El lehet tehát gondolkodni, hogy ér-e ennyit az angoloknak a 22 éves futballista játékjoga (nagyságrendileg kétszer annyiba kerülne Keita, mint a napokban érkező Salah). Pláne úgy, hogy a több PL-csapattal is hírbe hozott van Dijk szintén szerepel a kívánságlistájukon.