Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lahm és Marozsán elismerése

Megtartották az „Év labdarúgója” választást Németországban. A labdarúgók között először végzett élen olyan játékos kategóriájában, aki külföldi klubban keresi kenyerét. Az edzők között egy fiatal tréner győzött.

lahm800-1500807763

Hivatalos honlapján adott hírt a Német Labdarúgó-szövetség (DFB), kik nyerték idén az „Év játékosa”-díjat. A férfiak között a nemrégiben visszavonulását bejelentő Philipp Lahm, míg a Hölgyeknél először nyert egy nem született német játékos, Marozsán Dzsenifer. Ráadásul a magyar származású játékos nemcsak ebben, de abban is egyedülálló, hogy külföldi klubban (Olympique Lyon) szerepel. A Kicker úgy értékelte Lahm sikerét, hogy tisztelgés a korábbi csapatkapitány sikeres karrierje előtt. A Bayern saját nevelésű korábbi védője egy rövid stuttgarti kitérőtől eltekintve egész pályafutását a bajoroknál töltötte. Világbajnokként, és Európa-bajnoki ezüstérmesként, Bajnokok Ligája-győztesként, valamint többszörös bajnok-, és kupagyőztesként akasztotta szögre cipőjét május végén. Ráadásul egymás után másodszor bizonyult védő a legérdemesebbnek a díjra.

juliannagelsmann-cropped_hcywlt0r36fg1j3gm5b3wcoog

Az edzők között Julian Nagelsmann, a Hoffenheim trénere végzett az élen. Második helyen a Freiburgot újoncként európai kupaporondra vezető Christian Streich, míg harmadikként a Gulácsi Péter is foglalkoztató Leipzig edzője, Ralf Hasenhüttl végzett.

A díjazottak:

Az Év férfi labdarúgója:
1. Philipp Lahm (Bayern München, 242 szavazat)
2. Toni Kroos (Real Madrid, 192)
3. Pierre-Emerick Aubameyang (gaboni, Dortmund, 120)

marozsan_jubel-1374697155

Az Év női játékosa:
1. Marozsán Dzsenifer (Olympique Lyon, 216 szavazat)
2. Alexandra Popp (Wolfsburg, 113)
3. Mandy Islacker (1. FFC Frankfurt, 107)

Az Év edzője:
1. Julian Nagelsmann (TSG Hoffenheim)
2. Christian Streich (SC Freiburg)
3. Ralf Hasenhüttl (RB Leipzig)

Gavalovits Sándor