Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern lukat ütött a Chelsea védelmén! – videóval

Az AC Milan ellen még Kínában elszenvedett 4:0-ás vereség után az angol bajnok Chelsea következett, avagy összecsapott a két olasz sztáredző Carlo Ancelotti és Antonio Conte. A helyszín ezúttal Szingapúr volt, a mérkőzést pedig a Bajnokok Nemzetközi Tornája keretein belül rendezték. A Bayern az elején nagyon belehúzott, Morata pedig a második félidőben debütált új csapatában. 

Teljes képernyő rögzítése 2017.07.25. 151046

A meccsnek az összehúzott tetejű szingapúri nemzeti stadion adott otthont

1. félidő: Mindkét oldalon tetszetős, de egyértelműen nem a legjobb kezdőcsapatát küldte a két olasz szakember a pályára. A Chelsea álmoskásan kezdett, a Bayern viszont egyből ráerőltette ellenfelére az akaratát, melynek rövidesen meg is lett az eredménye. Az előre húzódó szélső védő Rafinha 23 méterről próbálkozott meg egy lapos átlövéssel, mely az összezáró védők lába között utat talált, s némi szerencsével a kapufát érintve Courtois hálójában pihent meg (0:1). A klasszis kapuvédő ekkor még nem is sejtette, hogy a mozdulatsort hamarosan többször is megismételheti. Még negyedóra sem telt el a meccsből, a lassan veterán korba lépő Ribery pedig már a második gólpasszát osztotta ki. A kapu előterének egyik részéből a másikba átemelt labdára a roppant szemfüles Thomas Müller érkezett, s közelről belsővel tálalt a kapuba (0:2).  A 27. percben újfent Thomas Müller volt főszerepben, aki a nyáron szerződtetett Tolisso remek átadásával lépett meg maga mögött négy, előtte pedig Lewandowskival behátráló két védővel. Müller a lövés mellett döntött, s 24 méterről szépen tekert a bal kapufa mellé, Courtoisnak esélyt sem adva (0:3). Az utolsó tíz percben némileg magához tért a Chelsea, de az is lehet, sőt talán helytállóbb, ha azt mondjuk, hogy a Bayern engedett a nyomásból. A londoni kékek több lövéssel is jelezték, hogy a 3:0 ellenére még a pályán vannak, a szünetet jelző sípszó előtt közvetlen pedig a szépítő találatot is megszerezték. Victor Moses a jobb szélről lőtt be laposan egy labdát, mely minden támadó és védőlábat kikerülve eljutott a hosszú oldalon egyedül érkező Marcos Alonsoig, aki gondolkodás nélkül bombaerővel lőtt a hálóba (1:3).

Teljes képernyő rögzítése 2017.07.25. 141858

2. félidő: Újra nagy elánnal kezdett a Bayern München, mely rövidesen öt lövési kísérletet tudott felmutatni nulla londoni ellenében. Az eredmény azonban nem változott, a 63. perc pedig sporttörténelmi volt, a Real Madridtól igen jelentős összegért szerződtetett Morata első lépteit tette meg a pályán Chelsea szerelésben. Ancelotti szép lassan lecserélte kezdőjét és bizalmat adott a fiataloknak, míg Conte csak Moratát és David Luizt küldte a pályára a fiatal Boga és Christensen helyett, mintha már tétmeccset játszana a csapat. Batshuayi révén sikerült még közelebb lopódzni a Bayernhez, ám a szögletet követő fejes gól már későn jött, egyenlítenie nem sikerült a londoni kékeknek (2:3). Végül még pár csere és más semmi, a Bayern javított a Milan elleni fiaskó után.

Chelsea – Bayern München 2:3 (1:3)
G: M. Alonso (45+3.), Batshuayi (85.) ill. Rafinha (6.). T. Müller (12., 27.)

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Christensen (David Luiz 63.), Cahill – Moses, Kante, Fabregas (Pasalic 86.), M. Alonso, Willian, Boga (Morata 63.) – Batshuayi (Baker 86.). Vezetőedző: Antonio Conte

Bayern München: Starke (Fruchtl 46.) – Friedl, J. Martinez, Hummels, Rafinha (F. Gotze 63.) – Tolisso (Pantovic 63.), R. Sanches, Ribery (Dorsch 81.), T. Müller (Wintzheimer 81.), J. Rodriguez – Lewandowski (Coman 46.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

https://www.youtube.com/watch?v=sjlfuLwoGHk