Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Dárdai Pál csapata a következő körben

Hétfő este négy mérkőzéssel zárult a DFB-Pokal (Német labdarúgókupa) 1. fordulója, melynek főtábláján 64 csapat volt érdekelt. A továbbjutó 32 együttes között ott van a Hertha BSC  és a Schalke 04 is, ám mindkét élvonalbeli klub megszenvedett alacsonyabb osztályú riválisával szemben.

Teljes képernyő rögzítése 2017. 08. 14. 230720

A negyedosztályú BFC Dynamo nem várt ellenállást tanúsított, így a gelsenkircheni kékeknek kinézett egy hosszabbítás, melyet végül Konoplyanka hajrában jegyzett duplája hiúsított meg. A harmadosztályig süllyedő Paderborn másodosztályú riválist búcsúztatott, a Nörnberg pedig idegenben tudott túllépni osztály-riválisán.

Az 1. forduló zárómérkőzését Dárdai Pál csapata a Hertha BSC játszhatta a szebb időket is megélő Hansa Rostock ellen. A berliniek szenvedtek, a szurkolók pedig kis túlzással háborúztak a lelátón. A játékvezetőnek kétszer is meg kellett állítania a mérkőzést, másodízben pedig tíz percre az öltözőbe vezényelte a csapatokat. A lelátón pár szék lángra kapott, a szurkolók a verbális harcot próbálták tettlegességig hajszolni. Kis híján a folytatás is elmaradt, végül azonban a folytatás mellett döntöttek az illetékesek. A hajrára teljesen elfáradt a Rostock, mely nemhogy kaput találó lövést, de még lövési kísérletet sem tudott felmutatni, viszont hősiesen védekezett. A hajrában előbb a kapufa, majd Kalou félollójánál a hazaiak hálóőre tudott hárítani. A végén aztán Weiser betalált, a Hertha pedig lehozta a meccset, az i-re Ibisevic tette fel a pontot.

Hétfői eredmények

BFC Dynamo (IV.) – Schalke 0:2
G: – ill Konoplyanka (78., 90+1.)

Rostock (III.) – Hertha BSC 0:2
G: – ill. Weiser (86.), Ibisevic (90+2.)

Paderborn (III.) – St.Pauli (II.) 2:1
G: Wassey (41.), Antwi-Adjej (79.), ill. Allagui (90+1.)

Duisburg  (II.) – Nürnberg (II.) 1:2
G: Wolze (90+4.-büntető), ill. Behrens (21.), Margreitter (41.)