Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vidal bejelentése meghökkentette a szurkolókat

Arturo Vidal karakteres figurája a jelenkor labdarúgásának, hasznos tagja a Bayern Münchennek, és a chilai labdarúgó-válogatottnak. Pályafutása telis-tele van sikerekkel, a kudarc ritkán szerepel szótárában, így azt nehezen is emészti. Chile legutóbbi két vb-selejtezőjén kikapott, a rutinos húzóember pedig érdekes posztot tett közzé hivatalos oldalán. Persze Lionel Messi is visszavonult már, mégis címeres mezben játszik. Manapság a szögre akasztott stoplis néha mégis leakad a szögről…

1467070142-vidal

„Sajnálom az utóbbi két vereségünket! Mindent beleadtunk a pályán, de mégsem tudtunk nyerni. Továbbra is küzdeni fogunk, ám a hátralévő két találkozó és a világbajnokság az, ami számomra hátravan a válogatott színeiben. Köszönöm a rengeteg támogatást, amit az évek során kaptam” – írta Instagram-oldalán Vidal.

Vidal ezidáig 97 alkalommal lépett pályára címeres mezben, s bejelentése szerint vagy megáll 99-nél, vagy pedig a vb-n átlépi a 100-as álomhatárt. Mindez egy Ecuador és egy Brazília elleni meccsen múlik, előbbi hazai, utóbbi ráadásul idegen környezetben. Chile egy roppant sikeres időszakot tudhat magáénak, hiszen 2015 után a 2016-os jubileumi Copa Americát is megnyerte, melynek a 30 esztendős Vidal kulcsszereplője volt. Egyszer fent, egyszer lent, avagy senki nem maradt még a csúcson. A válogatottban 25 gólt jegyző játékos láthatóan elkeseredett, de senki ne vegyen mérget arra, hogy visszavonulási ígéretét be is tartja a Bayern München kulcsembere.