Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Genovában szenvedett vereséget a Milan – videóval

A Serie A 6. fordulójának vasárnap kora délutáni mérkőzésén az volt a tét, hogy a Milan csapata tudja-e tartani a lépést az elképesztő tempót diktáló Napoli-Juventus kettőssel, a milánóiak a Sampdoria vendégei voltak.

Zapata.Kessie.Sampdoria.Milan.2017.18.750x450 calciomecato

Zapata szokatlan szerepben, épp Kessie-t próbálja szerelni (forrás: calciomercato.com)

1. félidő: Mozgalmasan kezdődött a mérkőzés, a játékvezetőnek már a 3. percben igénybe kellett vennie a videóbíró segítségét, a milánóiak nagy szerencséjére, hiszen az eredeti ítélet 11-es volt, viszont az eset visszanézése után a játék hazai szöglettel folytatódott. A Sampdoria a továbbiakban is veszélyesebben játszott, Zapata kétszer is fejjel volt veszélyes a vendégek kapujára (az első helyzetet les előzte meg), majd a 18. percben Quagliarella próbált meg a tőle megszokott látványos mozdulattal a kapuba találni, sikertelenül. A Milan ezután próbált kijönni a saját térfeléről, de nem volt meg a kellő átütőerő a játékukban a komolyabb helyzetek kialakításához. A 37. percben ismét a hazaiak iramodtak meg Zapata révén, a rövid sarokba tartó lövését a piros-feketék Zapatája, Cristian blokkolta. A 40. percben Suso beadása után a vendégek 11-est reklamáltak, de Valeri továbbot intett. A fennmaradó időben egy-egy lehetőségre volt még idő mindkét oldalon, a hazaiak részéről Praet kipattanó lövése után Torreira lőtt kapu mellé, a ráadásban pedig egy röviden hazaadott labdára próbált lecsapni Rodríguez, de Puggioni kapus résen volt, 0-0-val vonultak az öltözőbe a csapatok.

Zapata.Sampdoria.2017.18.750x450

Bonucci és Zapata párharca (forrás: calciomercato.com)

2. félidő: A folytatásra ugyanaz a 22 játékos futott ki, azonban jól látható, hogy Vincenzo Montella kicsit rendet rakott a fejekben, a Milannak több veszélyes támadása is volt, azonban ezeket vagy a Sampdoria védelme hatástalanította vagy leshelyzetben haltak el. A mérkőzés továbbra is jó iramban folytatódott, Torreira csak az utolsó pillanatban tudta szerelni a kapura törő Kessie-t. A vezetést végül a hazaiaknak sikerült megszereznie a 72. percben, Cristian Zapata rövid felszabadítását Duván Zapata bombázta 5 méterről Donnarumma kapujába (1-0). A gól után Montella beküldte a padon ülő összes támadóját, azonban ez sem bizonyult elégnek, sőt! A ráadás első percében beálló Ricky Álvarez első labdaérintésével megindult a Milan kapuja felé, és 17 méterről, ballal nagyszerűen lőtte ki a hosszú sarkot (2-0). A látottak alapján a hazaiak megérdemelten tarották otthon a három pontot.

Sampdoria – Milan 2-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Luigi Ferraris. Vezette: Paolo Valeri
Gólszerzők: D. Zapata (72.), Álvarez (90+1.)
Sárga lapok: – ill. Donnarumma (72.), Bonucci (83.)

Sampdoria: Puggioni – Bereszynski, Silvestre, Ferrari, Strinic – Barreto, Torreira (Cpaezzi 90+3.), Praet (Álvarez 90+1.)- Ramírez (Verre 84.) – Quagliarella, D. Zapata. Vezetőedző: Marco Giampaolo

Milan: Donnarumma – C. Zapata, Bonucci, Romagnoli – Abate (Borini 81.), Kessie, Biglia, Bonaventura (Cutrone 78.), Rodríguez – Suso (Calhanoglu 78.), Kalinic. Vezetőedző: Vincenzo Montella

A mérkőzés góljai:

Zapata (1-0):

 

Álvarez (2-0):

(zp)