Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Képtelen hibázni a Fradi – körkép

Kiélezett bajnokság a mostani a Hölgyek élvonalában, ezúttal a Ferencváros újabb rangadót nyert, amit az Astra kihasznált.

DVTK_-_Ujpest_friss_oliveramarkovic_dvtk-astra_2017-2018_1120

Egyre kiegyensúlyozottabbá válik a honi élvonalbeli küzdelem a Hölgyeknél. A Ferencváros mögött nagy a tülekedés a dobogós, és rájátszást érő helyekért. A címvédő MTK Hungária ebben a fordulóban nem lépett pályára, miután a Kóka több játékost is ad az U17-es válogatottnak, így a kék-fehérek akceptálták a halasztási kérelmüket, minek következtében november 25-én pótolják a találkozót.

Ami a forduló rangadóját illeti, nem volt könnyű dolga a fővárosi zöld-fehéreknek az ETO ellen, amely közel negyven percig lefutballozta a házigazda ferencvárosiakat, több helyzete is akadt Lenzsér Zsolt együttesének ebben a periódusban, ám az első félidő hajrájára megérkezett a meccsbe a Fradi. Sőt, a szünetet követően gyorsan megszerezte a vezetést Dörnyei Balázs együttese, a gólt ki más, mint a gólkirálynő-jelölt Sladjana Bulatovic lőtte, aki 53-ik találatát ünnepelhette a IX. kerületiek színeiben, mióta hazánkba szerződött, ezen felül nyolcat a Kóka mezében lőtt a montenegrói csatár, ami 61-et jelent összességében. Majd a hajrában Szabó Viktória mattolta Aline-t, így pontot téve a találkozóra. Szabó rendkívül eredményes, amióta nyáron visszatért, a balbekknek a mostani szezonban a negyedik bajnoki találata. Korábban tizenhárom volt a rekordja – még a 2014-15-ös évadban. Alighanem túlszárnyalja ezt a mennyiséget, ha így folytatja a válogatott alapemberévé váló védő.

Ferencváros – ETO FC Győr 2-0 (0-0)
G.: Bulatovic (50.), Szabó V. (83.)

Az Újpest majdnem meglepte az újonc Diósgyőrt, ám a miskolciak végül – ha nehezen is – maguk javára fordították a sereghajtó elleni mérkőzést. A látottak alapján nem érdemelt vereséget Oroszi Sándor együttese, amely egyre jobb formába lendül, hiszen hol van már a Fraditól kapott alapos verés? No és az Astrától kapott ötös. De nehéz helyzetben van a lila-fehér csapat abból a szempontból, hogy a közvetlen rivális Kókával még nem játszottak. Ott mindenképpen győzelmi esélyekkel lép pályára majd az újpesti alakulat.

DVTK – Újpest 2-1 (0-1)
G.: Sandu (65.), Olar (85.) ill.: Kuhár R. (13.)

Zárásként az Astra a Viktóriával csapott össze ezúttal is „idegen” pályán, Üllőn. Sokáig nem tudta egyik csapat sem ráerőltetni akaratát a másikra, így igencsak küzdelmes találkozó alakult ki, mígnem a meccs hajrájában Krascsenics Csilla találata döntött a csepeliek számára.

Astra-4IG HFC – Haladás Viktória 1-0 (0-0)
G.: Krascsenics Cs. (80.)

Két elmaradt mérkőzése van a címvédő MTK Hungáriának. A fentebb említett Kóka elleni összecsapást tehát november 25-én, míg a Viktória elleni találkozót október 11-én pótolja majd Szabados György együttese.

A bajnokság állása:

jet-sol liga-tab

A góllista élmezőnye:

jet-sol liga-gólok

~GS~