Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Elégedett vagyok, mivel egyéni rekordot döntöttem!” – exkluzív

DSC03423-e1490547247302Az European Footgolf Tour, a sportág Bajnokok Ligája egy hete hazánkba látogatott. A nagyszabású versenyhétvégét a svájci Lionel Jacot nyerte, a zárónapon begyújtva a rakétákat, pályacsúcsot felállítva. A magyar csapat megvédte tavalyi bajnoki címét és ezúttal is elő lett, míg Bacskai Bence hosszú idő után hozott újra magyar érmet a legrangosabb nemzetközi versenysorozatban. A magyar sportoló számára karnyújtásnyira volt az arany, erről, a versenyhétvégéről, a magyar bajnokság záróakkordjáról és a célokról is szót ejtettünk a vele készített exkluzív interjúban.  

– Nemzetközi viszonylatban milyen volt a verseny lebonyolítása?
– Egy olyan versenyről beszélünk, mely négy napot ölelt fel, a két versenynapot pedig két gyakorlónap előzte meg. Ritkaságnak számít, hogy a két versenynapot különböző pályán rendezik meg, erre Kisoroszi lehetőséget adott, úgy gondolom ezzel is kuriózummá téve az European Footgolf Tour magyar állomását. A pálya minőségét tekintve csak pozitív dolgokat tudok felsorolni, és azt mondom, hogy csak az olaszországi versenyen játszhattunk ennél talán kicsivel jobb minőségű játéktéren. Minden elismerésem a szervezőké, remekül rakták össze és koordinálták le ezt a négy napot.

– Hogyan értékeled a két nap teljesítményét? 
– Őszintén szólva nem vágtam neki nagy reményekkel a versenynek, az volt a fejemben, hogy szeretnék egy jó eredményt elérni. Ennek érdekében megpróbáltam minden külső, esetleg zavaró körülményt kizárni, próbáltam a lehető legjobban koncentrálni. A szombati nap folyamán sikerült megrúgni életem legjobbját (-11), a vasárnapi zárónapnak pedig motiváltan, de higgadtan próbáltam nekivágni. Ez részben sikerült, próbáltam jól összerakni a játékomat. Rengetegen biztattak és rengetegen adtak tanácsokat. Szinte tökéletes versenyhétvégét mentem, ám a pálya utolsó harmadában jött egy nagyobb gödör, amiből végül az utolsó három szakaszon nem tudtam kievickélni.

– A zárónapon mindenki tőled várta a magyar érmet, ezáltal nem kis tehet nehezedett a válladra. Meg tudtál birkózni ezzel?
– Azt gondolom nem ezen múlott. A futballpályán, a mérkőzéseken megtanultam nézők és nyomás alatt játszani, a kísérő közönség és az értem szorító honfitársak egyáltalán nem zavartak. Nyilván éreztem egy kis nyomást, de nem ezen múlott. A tizenhatos pályát elrontottam, és ez kihatott az utolsó két befejező lukra. Ha nem rontok a végén, akkor megnyerem a versenyt, de rontottam és az élről visszacsúsztam a harmadik helyre.

– Van benned hiányérzet?
– Inkább azt mondanám, hogy maradt bennem egy kis tüske, mert tényleg megvolt a verseny, a markomban volt, de mégis kiengedtem a kezemből. Egyszerűen nincsenek szavak arra, ami a végén történt. Ilyen a footgolf, a játék az utolsó rúgásig tart. Összességében viszont elégedett vagyok, egyéni rekordot döntöttem és a két napot összerakva is a legjobbamat mentem.

22219956_1973152656297048_5521459097274294619_o

A Traditional Footgolf Cup  dobogósai Bacskai Bence, Lionel Jacot és Tomas Bartko

– Tegyük fel, hogy van egy képzeletbeli vitrin, ahova az eredményeidet, a sikereidet pakolod. Hol kap helyet benne a mostani bronzérem?
– Tavaly megnyertem a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) felnőtt kategóriáját, és abszolútban ezüstérmet szereztem. Úgy érzem, hogy ez a verseny, ez a bronzérem egy súlyban van vele, számomra ugyanannyit ér, így egymás mellé pakolnám őket.

– Ha már szóba jött a Footgolf Országos Bajnokság, beszéljünk róla egy picit. Egyetlen egy forduló van vissza, és te versenyben vagy az abszolút bajnoki címért. Mit vársz a zárókörtől?
– Az eddigi hét forduló alapján kialakult eredmény, a záróverseny előtti sorrend szerint alakulnak a flightok. Ennek okán az eddigi négy legeredményesebb versenyző együtt mehet végig a pályán, s dönthet az abszolút bajnoki cím sorsáról. Egy nagyon erős flight alakult ki, és egy nagyon erős versenyt várok. Jó hangulatban készülök, aztán meglátjuk, hogy mi lesz.

– Gondolom a cél az aranyérem…
– Persze! Ki ne szeretné megnyerni, aki ennek az ellenkezőjét állítja, az füllent…

21740110_918215924995136_7717995668378251349_n

Bacskai Bence érmeket nyerne Magyarországnak 

– Több interjúban elhangzott, a magyar footgolf társadalom és a versenytársak többsége úgy véli, hogy életkor és játéktudás, illetve a mutatott fejlődés tekintetében Te lehetsz az elkövetkezendő évek egyik, ha nem a legmeghatározóbb magyar játékosa a nemzetközi porondon. Hogyan látod ezt Te, és milyen célok motiválnak?
– Jó kérdés, ezzel most picit megleptél. Amellett, hogy a hazai versenyeken eredményesen szerepelek, szeretnék külföldön, a nemzetközi mezőnyben is bizonyítani. Minél több versenyre eljutni. A határ pedig a csillagos ég, versenyeket szeretnék nyerni, sikereket hozni a magyar footgolfnak.

Exkluzív beszélgetés a magyar footgolf helyzetéről és lehetőségeiről – bővebben ITT!