Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Szívproblémák miatt továbbra sem játszhat a válogatott játékos!

Mint azt a Real Madridnál már korábban is megerősítették, továbbra is sajnálatos eset miatt hiányzik a csapat jobbhátvédje, Dani Carvajal.

(Kép: as.com)

Dani Carvajal egészségi állapota egyelőre még azt sem engedi meg, hogy a jobbhátvéd bármilyen jellegű tréningen részt vehessen. A 25 esztendős spanyol válogatott játékosnál korábban szívburokgyulladást diagnosztizáltak az orvosok, amely egy vírusfertőzés következtében alakul ki. A betegségről tudni érdemes, hogy fiatalabb szervezetben könnyebben alakul ki, alatta erősen ajánlott a pihenés, és semmiképpen sem szabad siettetni – különösen egy élsportoló esetében – a visszatérést.

A szívburokgyulladás nem megfelelő kezelése – Az aszpirin, szteroid alapú gyulladáscsökkentők hatékonyak –  sajnálatos módon olyan következményekkel járhat, mind a visszaesés, szívritmuszavarok kialakulása, vagy még rosszabb esetben súlyosabb keringési problémák alakulhatnak ki!

A madridi AS című sportnapilapnak a Real játékosának állapotáról nyilatkozó orvos, Dr. José González szerint a futballista kezelése sikeres volt, de Carvajalra még így is legalább egy – de megeshet, hogy kettő – hét pihenő vár, mielőtt újra edzésbe állhat.

Az AS ide vonatkozó írásában megemlítik azt is, hogy Carvajal még elég szerencsésen átvészelte a ezt a betegséget, hiszen a Real Madridnál például Aitor Karanka aktív pályafutása alatt az 1998/99-es szezonban 4 hónapot hagyott ki, köszönhetően annak, hogy a fertőzést nehezen sikerült teljes egészében legyőzni. Carvajal ugye mint ismert szeptember 30-a óta nem játszott a Real Madridban, így egy hónap kihagyással “megúszhatja”!