Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola Cityje hazai pályán rendezett ismét gólfesztivált! – videóval

A Premier League 8. fordulójában a forduló előtt listavezető Manchester City a városi rivális United döntetlenjével komoly esélyt kapott arra, hogy ellépjen riválisától. Ehhez azonban hazai pályán Guardiola legénységének győznie kellett a Stoke City ellen.

2017-10-14T142148Z_1662255288_RC1381F56270_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MCI-STK

Sergio Agüero, Mendy és Otamendi sérülésévél Guardiola nehéz helyzetbe került, azonban az argentin gólzsák már a kispadon foglalhatott helyet a Stoke ellen. A manchesteriek a városi rivális pontvesztésével komoyl esélyt kaptak arra, hogy két ponttal elhúzzanak a United elől a tabellán. Ehhez azonban hazai pályán győzniük kellett a Stoke City ellen. A City a bajnokságban eddig elképesztő formát mutat +20-as gólkülönbséggel álltak a forduló előtt a tabella elején veretleng mérleggel. Agüeróék ötöt rúgtak hazai pályán a Liverpoolnak és a Palace-nek valamint idegenben a Watford együttesének hatot. Mark Hughes együttese felemásan teljesít ebben a bajnoki idényben, mindössze a tabella 13. helyén álltak a forduló előtt. Legutóbb hazai pályán győztek a Southampton ellen, valamint csúfos négygólos vereséget szenvedtek a bajnok Chelsea gárdájától.

A hazai együttes nagy iramban kezdte a mérkőzést és már az első percektől neki estek a Stoke Citynek. Az ötödik percben meg is szerezhette volna a vezetést a City, Sterling középre tartó lapos lövését Butland hatalmas védéssel hárította. Három perccel később ismét a hazai együttes próbálkozott Leroy Sané révén, a fiatal tehetség azonban jócskán fölé durrantott. A találkozó 12. percében egy remek összjáték után Sterling elé került a labda, aki nem sokkal, de a kapu jobb oldala mellé lőtt. A 17. percben Gabriel Jesus törte meg a gólcsendet, a brazil közvetlen közelről lőtte a hálóba Kyle Walker labdáját. – 1-0! Szinte még magához sem tért a bekapott gól után a Stoke máris kétgólos hátrányban voltak Hughes tanítványai. A 19. percben Leroy Sané passzát követően Rahem Sterling lőtt Butland kapujának jobb alsó sarkába. – 2-0! A mérkőzés folytatásában is a hazai együttes dominált és óriási mezőnyfölényben futballoztak Guardiola fiai. A mérkőzés 27. percében már háromra növelte előnyét a City, miután gólja után egy gólpasszt is kiosztott Sterling, aki David Silvát hozta kihagyhatatlan helyzetbe. – 3-0! A vendégek első komoly lehetőségét a 35. percben jegyezhettük fel a statisztikák közé, miután Zouma távoli bombája nem sokkal suhant el a bal kapufa mellett. A 38. minutumban De Bruyne tesztelte Butland éberségét és egy lapos lövéssel próbálta meglepni a Stoke kapusát, aki azonban könnyedén hárította a belga lövését. A félidő hajrájában Jesé passzából Diouf szépített a vendégeknek. – 3-1! 

861234840

Fordulást követően a vendégek szinte azzonnal egygólosra csökkentették hátrányukat, miután Walker szerencsétlen megmozdulása után a saját kapujában kötött ki a játékszer. – 3-2! Sokáig azonban a Stoke nem élvezhette az egygólos különbséget, mivel az 56. percben ismét kettőre nőtt a két gárda között a különbség, miután De Bruyne passzát követően Gabriel Jesus lőtt a hálóba. – 4-2! A vendégek a 60. percben bő két perc leforgása alatt teljesen összeomlottak és újabb két gólt kaptak előbb Fernandinho lőtt egy zseniális gólt. – 5-2! Majd a 62. percben Sané már a hazaiak hatodik gólját szerezte, miután De Bruyne hozta kihagyhatatlan helyzetbe, a belga már második gólpasszát szerezte a mérkőzésen. – 6-2! A találkozó 71. percében Cameron szakadt le védőjéről és került ígéretes helyzetbe a keresztlabda átvétele után. Lövése csak egy hajszállal kerülte a jobb kapufát. A hajrába fordulva 11 perccel a vége előtt a csereként beálló Bernardo Silva meglőtte a City hetedik gólját is a mérkőzésen Sterling passzát követően. – 7-2!

Manchester City – Stoke City 7-2 (3-1)
Helyszín: Etihad Stadion (Manchester) Vezette: Pawson
Gólszerzők: Gabriel Jesus (17., 56.), Sterling (19.), David Silva (27.), Fernandinho (60.), Sané (62.) ill. Diouf (44.), Walker (47, öngól), B.Silva (79.)
Sárga lapok: 
Kiállítás:  

Manchester City: Ederson – Delph, Otamendi, Stones, Walker – Silva, Fernandinho (Touré 73.), De Bruyne (Gündogan 66.) – Sané, Gabriel Jesus (B.Silva 63.), Sterling. Vezetőedző: Guardiola

Stoke City: Butland – Zouma, Cameron, Wimmer (Martins Indi 46.) – Diouf, Edwards (Sobhi 54.), Fletcher, Pieters – Shaqiri, Jesé (Afellay 46.)- Choupo-Moting. Vezetőedző: Hughes

https://www.youtube.com/watch?v=MUN5Dwn8iNs

Burnley – West Ham 1-1 (0-1)
Helyszín: Turf Moor (Burnley) Vezette: Attwell
Gólszerzők: Wood (85.) ill. Antonio (19.)

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor