Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Guardiola igazi hazafi volt a győzelem után

Fantasztikus és nem utolsó sorban rendkívül fontos győzelmet aratott tegnap este a Manchester City együttese a Napoli elleni csoportrangadón. Az angol együttes 2-1-es sikerét követően természetesen a hivatalos sajtótájékoztatón is megszólaltatták a mestereket.

guardiolaVSnapoli001

A nápolyiak elleni sikert követően Pep Guardiola egy kissé meglepőt nyilatkozott, lévén a katalán szakember eddig nem igazán szólt bele a politikai játszmák alakulásába. Eddig. Ugye, mint ismert a spanyol Alkotmánybíróság illegálisnak minősítette a Katalóniában megtartott, elszakadásról szóló választást, ám a katalánok ennek ellenére mégis megtartották azt. A hatóságok természetesen igyekeztek közbe lépni, több utcai zavargás során többeket bebörtönöztek a rend fenntartása érdekében. Továbbá a szeparatista mozgalom két neves alakját, azaz Jordi Cuixart és Jordi Sahnchezt is letartóztatták. A két úriembert azóta is vizsgálati fogságban tartják, miközben a határozat alapján még óvadék ellenében sem szabadulhatnak egyelőre.

Tegnap napközben is több ezren tüntettek Cuixart és Sanchez szabadon bocsátásáért. Az ő irántuk érzett rokonszenv miatt is nyilatkozta valószínűleg az alábbiakat Guardiola:

„Ezt a győzelmet nekik ajánlom. Katalóniában döntöttünk, hogy a nemzetiség fontosabb, mint bármi más, és reméljük hamarosan szabadok lesznek.” – nyilatkozta a győztes Manchester City menedzsere. Guardiola még játékos korában is aktívan szorgalmazta a katalán önállóságot, és részt is vett különböző felhívó akciókban.

Balogh József