Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: félgőzzel, de legyőzte a Barca a sereghajtót – videóval

Nem ez volt a Barcelona legjobb meccse a szezonban a sereghajtó Malaga ellen, de így is sikerült begyűjteniük a három pontot, ezzel megerősítve első helyüket a tabellán. 

w_900x700_21210259_q3a3480_1

Forrás: laliga.es

Barcelona – Malaga: 2-0 (1-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Gonzalez Fuertes
Gólszerzők:  Deulofeu (2.), Iniesta (56.) ill. –
Sárga lap:  Umtiti(74.) ill. Rosales (21.), Hernandez (26.), Adrian (39.), Cecchini (89.)
Kiállítás:  – ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Digne, Umtiti, Mascherano, Roberto, Iniesta, Busquets (Paulinho, 76.), Rakitic, Deulofeu (Semedo, 72.), Suarez (Paco Alcacer, 83.), Messi. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Malaga: Prieto, Rosales, Hernandez, Baysse, Carlos, Keko, Rolon (Cecchini, 68.), Adrian, Castro, Penaranda (Baston, 72.), Rolan (Juanpi, 46.). Vezetőedző: Jose Miguel Gonzalez

Nem kellett sokat várni a Barcelona vezető találatáig, hiszen már a 2. percben gólt szereztek. Gerard Deulofeu talált a hálóba Digne passzából, aki viszont kivezette a labdát a beadás előtt, a játékvezető viszont nem fújt. A gól után a katalánok járatták a labdát, de nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani. A Malaga a 17. percben először futhatott a Barca kapuja felé, de Penaranda lövését blokkolták a védők. Nagyon leült a meccs, egyik csapat sem alakított ki komoly gólhelyzetet. Félgőzzel játszott a Barcelona, és hiába birtokolták többet a labdát, ez csak meddő fölény volt. A Malaga kihasználta azt a kevés lehetőséget, amit kapott a támadásokra, de egyikkel sem élt. Így is zárult a félidő.

A második játékrészben a Malaga kezdett jobban, támadtak és helyzeteket alakítottak ki, aztán jött Lionel Messi, és közbeavatkozott, így az 56. percben jött a második Barca gól. Messi adott kiváló asszisztot Andres Iniestának, akinek lövése megpattant egy védőn, a labda pedig a hálóban kötött ki. A 60. percben Suarez növelhette volna a hazaiak előnyét, de kihagyta a 100 százalékos helyzetét. A 67. percben a Malaga is megmutatta, hogy a pályán van, amikor Keko lövését blokkolta egy védőt, ám a kipattanó is hozzákerült, de ezt a lövést pedig Ter Stegen védte. A 75. percben szabadrúgáshoz jutott a Malaga, ami épp Luis Hernandez fejére érkezett a kapu előtt, ő viszont nem tudta irányítani a labdát és a kapu jobb oldala mellé bólintotta. A 89. percben a csereként beálló Paulinho találta el a kapufát, egy perccel később pedig Messi gólját érvénytelenítették les miatt. Ezután már nem változott az eredmény.