Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es vb: az angolok és a spanyolok jutottak a döntőbe! – videóval

Hajrájára fordult az Indiában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokság, ugyanis ma már az elődöntőkön is túl van a világesemény legjobb négyese. Elsőként az angolok jutottak a fináléba, akik Brewster révén a brazilokat ejtették ki, míg a spanyoloknak Mali nem jelentett akadályt!

IMG_20171025_191720Brewster a triplájával döntőbe lőtte Angliát a brazilok ellen! (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Elérkezett a nap, melyen eldőlt, kik szerepelhetnek az Indiában zajló U17-es világbajnokság döntőjében.

Elsőként a Brazília – Anglia mérkőzésre került sor, mely gyors góllal indult, és a válasz is lényegében tíz percet váratott csak magára. A 10. minutumban Brewster volt eredményes angol részről a kipattanót követően (0-1), majd a 21. percben a Wesley is a kipattanót lőtte be (1-1). A félidő hajrájában újból eredményes volt Anglia, újból Brewster révén, így a szünethez érve a szigetországiak örülhettek (1-2)!

A fordulást követően csak egy gól született, azték pedig eldőlt minden. Brewster mesterhármast erő találata (1-3) jelentette az angolok döntőbe jutását, míg a brazilok így a bronzmeccsen játszanak. Brewster nem először brillírozott a vb-n, USA ellen is mesterhármast szerzett, és most  neki köszönheti Anglia, hogy a végső siker kapujában van, ráadásul az angol gólvágó vezeti a góllövőlistát 7 találattal!

A második elődöntőn lemásolták az első eredményét. A Mali – Spanyolország mérkőzés már lényegében Ruiz révén az első félidőben eldőlt. A fiatal hispán előbb büntetőből volt eredményes a 13. percben (0-1), majd a félidő hajrájában is be tudott találni, így megnyugtató volt a szünetre a spanyolok előnye (0-2).

A fordulás után ráadásul a 71. percben már Torresnek köszönhetően hárommal mentek a spanyolok (0-3), igaz, ezután hamar szépített N’diaye, de sokat ez már nem segített Malin (1-3). A vége kétgólos spanyol siker, így a fináléban Anglia – Spanyolország találkozót rendeznek, míg a harmadik helyért Brazília – Mali összecsapásra kerül sor.

A döntőben tehát megismétlődik az Európa-bajnokság idei korosztályos fináléja, míg a brazilok nem érhetik második legsikeresebb U17-es vb-résztvevőként a 6-szoros bajnok – idén a tornáról lemaradó – nigériaiakat.

U17-es világbajnokság, India • Elődöntők
Brazília – Anglia • 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Wesley (21.), ill. Brewster (10., 39., 77.)

Mali – Spanyolország • 1-3 (0-2)
Gólszerzők: N’diaye (74.), ill. Ruiz (13., 43. – az elsőt büntetőből), Torres (71.)

A bronzmérkőzés párosítása
Október 28., szombat, 13:30 • Brazília – Mali (ÉLŐ – Eurosport 2)

A döntő párosítása
Október 28., szombat, 16:30 • Anglia – Spanyolország (ÉLŐ – Eurosport 1)

Nagy Dávid