Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerkesztőségi sorsolás: nálunk így nézne ki a BL nyolcaddöntő

Véget értek a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei, a következő állomás pedig természetesen a nyolcaddöntő lesz, melynek párosításai hétfőn 12 órakor kerülnek majd kisorsolásra. Arról már korábban beszámoltunk, hogy milyen szabályok szerint zajlik a húzás, és most ezen szabályok betartásával szimuláltunk egy lehetséges végeredményt. Ne szépítsünk, minden idők legpocsékabb sorsolása lenne, ha valóban ez lenne a végkimenetel:

kk

A Tottenham és a Juventus párharca izgalmasnak ígérkezne, két ki-ki meccs, ahol a pillanatnyi forma dönthet.

A Bayern München és a Manchester United összecsapása azonban már több volna, mint érdekes: érzelmektől fűtött csata két történelmi rivális között – na meg egy kitűnő lehetőség a bajoroknak, hogy José Mourinho klubjukat becsmérlő megjegyzéseiért, és a korábbi MU elleni kudarcokért visszavághassanak…

A City pályaelőnnyel nézne szembe a Sevillaval. Ez úgy gondolom, nem kérdéses, hogy Guardiola és a Polgárok kötelező két meccse volna.

Ugyancsak szerencsésen járt nálunk a ‘Pool, ellenfelük a meglepetéscsapat Basel, akik ellen igen jó esélyük volna a továbbjutásra.

Ráfaragott a Chelsea a sorsolásunkban, ahogy nem örülhet a Barcelona sem: a londoniak nem képviselnek talán a katalánokéhoz hasonló játékerőt, ám az Antonio Conte által preferált stílus gyakorta hozza zavarba a domináns futballt játszó csapatokat.

Az igazi nyertes a Shakhtar és a Besiktas lehetne: ennél ideálisabb sorsolást nehezen képzelhetnénk el számukra.

Ugyancsak jól járna az AS Roma és a Porto, ez is két kellemes, Európa-liga elődöntő színvonalú estét eredményezne.

A végére maradt a slusszpoén: előrehozott döntőt játszik a mi sorsolásunk szerint a két sztárcsapat, akiket sokan a legesélyesebbnek tartanak a trófea elhódítására. Mind a Real Madrid, mind a PSG háza táján alapvető elvárás a döntőbe jutás, így valamelyik klub játékosai a nyolcaddöntő után jó egy évig ki lennének téve saját szurkolók ellenszenvének…

Készítsd el te is saját sorsolásodat a draw.inker.fun weboldalon!

Írta: Wernigg Márton