Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: az Ajax kiütötte a listavezető PSV-t! – videóval

A holland Eredivisie 15. fordulójának csemegéjét Amszterdamban rendezték meg. A listavezető PSV magabiztos előnyük tudataban a nagy rivális Ajax otthonában vendégeskedtek. Philippe Cocu fiai azonban sima vereséget szenvedtek a legendás Amszterdam Arénában.

xxl

Ajax Amszterdam – PSV Eindhoven 3-0 (0-0)
Helyszín: Johan Cruijff Arena, Amszterdam, 51 998 néző Vezette: Blom
Gólszerzők: Neres (61.), Schöne (64.), van de Beek (72.)
Sárga lap: Schöne (27.), Wober (62.), Zeefuik (90+2.) ill. Hendrix (27.), Brenet (34.), Lozano (40.), van Ginkel (60.)
Kiállítva: 

Igazi csúcsrangadót játszottak a hétvégi 15. fordulóban Hollandiában. Az Ajax Amszterdam hazai pályán fogadta a nagy rivális és listavezető PSV együttesét. A két csapat rivalizálása 1931. áprilisára vezethető vissza, immáron a két együttes 162. alkalommal mérte össze tudását minden sorozatot tekintve. Ebből az Ajax 71 győzelmet, a PSV 61 győzelmet tudhat a magáénak míg pontosztoszkodás 29 alkalommal született. A két rivális legutóbb áprilisban feszült egymásnak akkor a PSV hazai pályán 1-0-ás győzelmet aratott az Ajax felett. Az amszterdami együttes legutóbbi három hazai mérkőzését nem tudta megnyerni a PSV ellen.

A forduló rangadója nem kezdődött jól a vendégek számára, ugyanis Phillip Cocu már a 12. percben elvesztette egyik alapemberének számító Jurgen Locadiát, aki a szezonban már 9 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. Az első félidő első komolyabb lehetősége a vendégek előtt adódott a 32. percben De Jong lövését a hazaiak védői blokkolni tudták. Hét perccel később a hazaiak fiatal tehetsége Kasper Dolberg is megvillant és fejese nem sokkal felső léc fölé szállt. Az első játékrészben nem sok minden jegyezhettünk fel, rápillantva az első félidő statisztikájára egyik csapat sem tudta eltalálni a kaput.

xxl (4)

Fordulást követően megélénkült a játék és jöttek is a helyzetek. A félidő első komolyabb lehetősége a hazai együttes előtt adódott, az 57. percben Justin Kluivert ívelte be az ötösre a játékszert, amit Matthijs de Ligt fejelt a kapu fölé. A folytatásban is az Ajax dominált és a amszterdamiak nyomása 61. percben góllá is érett. Egy szögletet követően Ziyech remekül tekerte középre a labdát amit ugyan a vendégek kirúgtak, de rossz helyre a kipattanót pedig Neres kicentizve a bal alsóba küldte védhetetlenül. Két perccel később az Ajax újabb gólt szerzett miután De Jong passzát Schöne vágta a kapu bal oldalába bődületes erővel. A gyorsan bekapott gólok után sem tudott váltani a PSV és a 73. percben a hazaiak teljesen kijátszották a vendégek védelmét, Neres remek ütemben passzolt van de Beek elé, aki a kapufa segítségével a hálóba jutatta a játékszert, eldöntve a három pont sorsát. Az Ajax ezzel remek tíz percet produkálva három hazai mérkőzés után tudta legyőzni a listavezető PSV együttesét. Hat perccel a vége előtt ugyan van Ginkel szépíthetett volna, de szabadrúgása a keresztlécen csattant. Győzelmével az Ajax hét pontra csökkentette hátrányát a nagy riválissal szemben.

https://www.youtube.com/watch?v=rqsaAznTNhs

A 17. forduló eredményei és a tabella állása:

Willem II – NAC Breda 1-1
Heerenveen – Venlo 2-2
Excelsior – Zwolle 1-2
AZ Alkmaar-Heracles 5-0
Twente-Den Haag 2-3
Roda Kerkrade – Groningen 2-2
Ajax – PSV Eindhoven 3-0

holland

Képek: nos.nl

Ondik Gábor